Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

The Big Lebowski

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Vietnamin sota on kaiken pahan alku ja juuri, mutta onneksi keilailu puolestaan on vastaus kaikkeen. Jeff Bridges on harmiton zen-henkinen tyhjäntoimittaja, joka vedetään mukaan miljoonalunnaiden jahtaamiseen kun miljonäärin koristevaimo katoaa. Kaveri John Goodman komppaa agressiivisen omavaltaisesti ja päätyy eskaloimaan tapahtumia kuin Nixon konsanaan.

Coenin veljesten kulttikomedia on paras rauhallisella elämänasenteella varustettu hörhökomedia kautta aikojen. Goodman on värikkäin hahmo, mutta Bridges on erinomainen kiinnekohta ja sivuosien Steve Buscemi hieman pihalla olevana kolmantena pyöränä (melkein katsojana), Peter Stormare pornotähtenä, Julianne Moore naisten vapautusliikkeen edelläkävijänä, Philip Seymour Hoffman sihteerinä, John Turturro irstaana keilaajana ja Sam Elliott epätodellisena kertojana tuovat kaikki mukavasti lisäväriä.

Tasokas kuva on paitsi levollisen vakaa myös kiitettävän jäsentynyt. Jälki ei ole ehdottoman terävää, mutta luonnollista ja valtaosin aiempaa erottelevampaa. Seesteinen ääniraita toistaa dialogin terävästi ja vähäisen, mutta nappiin valitun musiikin puhtaasti.

Ekstroissa kolme triviaraitaa, hupihenkinen intro (5 min.), alkuperäinen making of (25 min.), kaksi retrospektiiviista koostetta tekijöiden mietteitä elokuvasta (yht. 21 min. HD), interaktiivinen kartta kuvauspaikoista suppeiden esittelyvideoiden kera, kuvagalleria ja koosteet unijaksosta (4 min. HD) ja Lebowskifestistä (14 min.). Sokerina pohjalla vielä Jeff Bridgesin esittely tuotantoryhmälle tekemästään valokuvakirjasta ja 28-sivuinen vihkonen täynnä haastatteluja, lainauksia ja triviaa. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Joel Coen
Pääosissa: Jeff Bridges John Goodman Julianne Moore Steve Buscemi John Turturro Philip Seymour Hoffman Sam Elliott
Tarina: Ethan Coen Joel Coen
Kuvaus: Roger Deakins
Musiikki: Carter Burwell

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1998Kesto: 117 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
VC-1 1.85*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 100832EAN: 5050582837964

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään