4K/UHD - Arvostelu

4K UHD arvostelu kansi

Darkest Hour

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Neljän viikon ajanjaksoon toisen maailmansodan alussa keskittyvä jännitysdraama näyttää Winston Churchillin epävarman nousun valtaan Englannin pääministeriksi. Tarinan kaari huipentuu tässä Dunkirkin tunnelmiin, jotka olivat vasta alkua pitkälle sodalle.

Tiukasti kiinni pureva elokuva punoo tiensä läpi historiankirjoista tuttujen tapahtumien, mutta näyttää usein vankkumattomana esitetyn Churchillin piirun verran haavoittuvaisempana ja aidompana ihmisenä. Kaikki elokuvan yksityiskohdat — metroajelua lukuun ottamatta — maistuvat todellisuudesta poimituilta, ja muiden lähteiden vahvistamilta. Churchill aloittaa päivänsä vuoteessa, sanelee sihteerilleen kylpyammeesta, juo kuin sieni ja seuraa Lontoon päälle tippuvia pommeja ministeriön katolta vastoin turvamiestensä toiveita — mutta antaa samalla kaikkine oikkuineen Englannille selkärangan vastustaa Natsien ylivaltaa. Gary Oldman ottaa roolinsa uskottavasti ja vetoavasti, vaikka moni näyttelijä on roolissa nähty aiemmin ja miehen itsensäkin kasvot ovat tulleet aikojen kuluessa ikonisen tutuksi lukemattomista dokumenttielokuvista.

Upeasti tehty, komeasti kuvattu ja vakuuttavasti miehitetty. Tätä olisi voinut katsoa vaikka viiden tuotantokauden mittaan päästettynä sarjana. Nyt myöhempien vaiheiden osalta on tyytyminen Churchillin kuusiosaiseen kirjasarjaan sodan kulusta. Upea trippi.

Upea kuva pelaa valolla ja varjolla, jotka löytävät vaikuttavan kontrastin HDR:n myötä. Myös värisävyt toistuvat virheettömän luonnollisesti, ja paikoin tiilet voi suorastaan laskea talojen seinistä 4K:n ansiosta. Muutama otos siellä täällä jää odottamattoman rosoiseksi, mutta valtaosin jälki on huikeaa. Näin siitäkin huolimatta, että elokuva kuvattiin huhujen mukaan vain 2.8K:na. Napakka ääniraita toistaa Churchillin muminan läsnäolevasti ja muutamat etäältä nähdyt sodan kuvat ytimekkäästi. Komea esitys.

4K-levyn ekstroissa ohjaajan kommenttiraita. Boksin niin ikään sisältämällä HD-version levyllä lisäksi kaksi koostetta elokuvan synnystä ja Gary Oldmanista pääosassa. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Joe Wright
Pääosissa: Gary Oldman Kristin Scott Thomas Lily James Stephen Dillane Ronald Pickup Ben Mendelsohn
Tarina: Anthony McCarten
Kuvaus: Bruno Delbonnel
Musiikki: Dario Marianelli

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2018Kesto: 125 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
4K HDR 1.85
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5053083155803

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään