Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Mission Impossible - Ghost Protocol

Mission Impossible 4 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Viiden vuoden tauon jälkeen Tom Cruise on taas Ethan Hunt, tuo monesta myyräjahdista, litkukauppiaasta ja muuten vaan suuriluuloisesta konnasta selvinnyt IMF-agentti. Agenttipalvelun nimikirjaimet eivät edelleenkään tule kansainvälisen valuuttarahaston nimestä, eikä agendaan kuulu sen enempää eurokriisi kuin Japanin ydinonnettomuuskaan, mutta ydinaseista ja kansainvälisestä jetset-toiminnasta on kuitenkin kyse.

Tapahtumat sinkoilevat moskovalaisesta vankilasta Kremlin käytäville, Burj Khalifan korkeuksista hiekkamyrskyn silmään ja perinteitä ja hightechiä yhdistävän Mumbain hälinään. Pinta on komeasti kohdallaan ja stuntit on tehty ihailtavasti old skool -hengessä ripustaen jopa Cruisen kaltainen päästä varpaisiin vakuutettu leffastara maailman korkeimman rakennuksen tuuliviiriksi. Genren peruskaanonista ammennettu tarina soljuu eteenpäin vauhdikkaasti, mutta ilman jasonbournemaista pakkoa. Realismin tilalla on lennokas seikkailumieli ja ripaus lapsenmielisyyttä, kuten tämän sarjan puitteissa on jo totuttu näkemään.

Elokuvan parasta antia ovat kiistatta sen näyttävät toimintajaksot, joille on loihdittu varsin mielikuvituksekkaat puitteet. Dubain hämähäkkimiesepisodi mykistää kauneudellaan ja tietokonetehosteiden osuudeen vähyydellä, mutta myös alun iPad-avusteinen Kremlin murto ja Saksan Autostadtilta kenties innoituksensa napannut loppuyhteenotto osoittavat hoksottimien hyvää käyttöä. Vastapainoksi elokuvan varrelle mahtuu toisaalta myös muutama turha suvanto ja vaihdetta täysin vaihtava jälkinäytös.

Suomalaiskatsojaa illahduttaa luonnollisesti Samuli Edelmannin sivuosa elokuvan ruotsalaisen pääpahiksen kätyrinä - repliikit jäävät kenties vähiin, mutta korston raamit täyttyvät kunnialla. Sitä vastoin Nokian alemmuustilalta ei tässäkään vältytä: yhtä Vertua lukuun ottamatta elokuvassa käytetty rauta tulee nyt Kaliforniasta.

Elokuva kuvattiin pääosin studioilla Vancouverissa ja osin paikan päällä Dubaissa, mutta ilmavuutta tai skooppia tapahtumista ei jää puuttumaan. Sekä komea kuva että virikkeellinen ääniraita täyttävät molemmat kaikki Hollywood-hittileffan vaatimukset vaivatta. Sarjan tunnussävelmä on soinut joskus iskevämminkin, mutta muutoin musiikki ja tehosteet toimivat tilassa mainiosti.

Ekstrojen osalta anti jää suppeaksi. Parasta sisältöä tarjoilevat kaksi stuntteja ja lavasteita käsittelevää koostetta (yht. 30 min.) ja sarja poistettuja kohtauksia ohjaajan kommentein (5 min.). Lisäksi mukana on lyhyet koosteet hiekkamyrksyjaksosta (3 min.) ja rekvisiitasta (3 min.). Kaikki ekstrat tarjoillaan HD-muodossa suomeksi tekstitettyinä. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Brad Bird
Pääosissa: Tom Cruise Jeremy Renner Simon Pegg Paula Patton Samuli Edelmann
Tarina: Josh Appelbaum Andre Nemec Bruce Geller
Kuvaus: Robert Elswit
Musiikki: Michael Giacchino

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Kuvat

Burj Khalifa ja Tom Cruise
Burj Khalifa ja Tom Cruise
Paula Patton ja Tom Cruise
Paula Patton ja Tom Cruise
Simon Pegg ja Tom Cruise
Simon Pegg ja Tom Cruise
Paula Patton, Simon Pegg, Tom Cruise ja Jeremy Renner
Paula Patton, Simon Pegg, Tom Cruise ja Jeremy Renner
Daniel Craigin kadonnut veli Jeremy Renner
Daniel Craigin kadonnut veli Jeremy Renner
Sinin mikrokuituhanska vuosimallia 2050
Sinin mikrokuituhanska vuosimallia 2050

Tekniset tiedot

Vuosi: 2011Kesto: 133 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 7.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7332431038264

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään