DVD - Arvostelu

Taalat taskuun, Dick & Jane DVD arvostelu kansi

Taalat taskuun, Dick & Jane

Fun with Dick and Jane 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Upea, terävä ja herkullinen komedia tarjoilee kiistatta hauskinta Jim Carreytä pitkään aikaan. Suuryrityksen Pikku pr-kaveri nostetaan yllättäen viestinnän piikkipaikalle, ja sitten piikki uppoaa lihaan. Firma luhistuu sisältäpäin ja samalla leppoisa elämäntyyli lähiössä alkaa murentua hykerryttävin seurauksin. Enronian tapausta tässä on paljon, mutta ei ex-nokialaistenkaan tarvinne hakea kaukaa esikuvia. Kaiken tämän ja myös sijoituslaitosten aikaansaaman talouskriisin varjossa tämä on tietysti hieman katkeransuloinen ajankohtaisuus.

Vitsiä revitään nerokkaasti ja monelta suunnalta: vitsit sivaltavat mm. avionnea, yritysposeraauksen mielettömyyttä, työttömyyttä ja työnhakua oivaltaen - ja elegantein kirpaisu tulee kun oma poika suoltaa taloudenhoitajan kanssa espanjaa kuin omaa äidinkieltään. Kaikesta on tarjolla näppärään havainnointiin perustuvaa sketsiä - ja toki myös pelkkään ilveilyyn. Tätä on turhaan haukuttu! Uudelleenfilmatisointi.

Erinomainen kuva ja hyvä musiikkiraita. Ekstroissa hauska ja jopa informatiivinenkin kommenttirata (ohjaaja ja käsikirjoittajat Judd Apatow ja Nicholas Stoller), poistettuja kohtauksia (11 min.), perussarja mokia (3 min.) ja rehellisen hilpeä kooste lehdistötapaamisten kohokohdista (3 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Dean Parisot
Pääosissa: Jim Carrey Téa Leoni Alec Baldwin Richard Jenkins Angie Harmon
Tarina: Judd Apatow Nicholas Stoller Gerald Gaiser David Giler Jerry Belson Mordecai Richler
Kuvaus: Jerzy Zielinski
Musiikki: Theodore Shapiro

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: Kesto: 86 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
Anamorfinen 2.35*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
    
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Sony) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään