DVD - Arvostelu

Deep Red DVD arvostelu kansi

Deep Red

Profondo Rosso 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Verenpunainen kauhu on tunnelmaltaan upein Dario Argenton kauhuteos. Uusintakatselulta pari seikkaa: juonen alkuosan meedio on kuin suoraan kopsattu Hergén sarjakuvasta Tintti ja seitsemän kristallipalloa (1948), joka tuntuu olevan italialaisten ohjaajien lempialbumi. Elokuva muistuttaa entistä enemmän Michelangelo Antonionin Blowupia. Kunnianosoituksesta lienee kyse, koska David Hemmings (*****) pääositti molempia.

Aikaisempiin yritelmiin verrattuna upea kuva. Värit voivat välillä näyttää vaisuilta, mutta ainakin punainen näyttää paremmalta kuin missään aikaisemmassa versiossa. Uusi 5.1 -miksaus ei juurikaan käytä surround-kanavia tai matalinta bassoa. Musiikki toistuu kuitenkin hypnoottisemmin kuin koskaan. Dubbaukset ovat Argenton elokuvissa aina olleet surkeita. Nyt valittava on englannin- tai italiankielinen soundtrack. Huulisynkat ovat molemmissa tapauksessa epätarkat. Mukaan saatiin kohtauksia, joihin löytyi vain italialainen ääniraita. Ekstroissa 25th Anniversary -dokumentti (11 min.), jossa Argento kertoo, miksi hänen käsiään kuvataan aina elokuviensa murhakohtauksiin. Goblin-yhtye myös esittelyssä. Kaksi traileria. R0-levy. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Dario Argento
Pääosissa: David Hemmings Daria Nicolodi Gabriele Lavia
Tarina: Dario Argento Bernardino Zapponi
Kuvaus: Luigi Kuveiller
Musiikki: Giorgio Gaslini Goblin Walter Martino

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1975Kesto: 127 minuuttia
Julkaisija: Anchor BayKuva:
Anamorfinen 2.34
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
  EAN: 013131106992

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Anchor Bay) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään