DVD - Arvostelu

Autot DVD arvostelu kansi

Autot

Cars 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Disney-viihteeseen tottunut ei ihmettele, kun eläimet puhuvat. Mutta autot?

Kun autot muistuttavat Aku Ankka –lehden sivuilla 1960-luvulla seikkailleita puhuvia hinaajapurtiloita, eivät odotukset ole korkealla.

Idioottimaiselta tuntuva Carsin alkuasetelma muuttuu kuitenkin Pixar-animaattoreiden käsissä ihastuttavaksi moraalitarinaksi, joka kunnioittaa vanhaa americanaa, Route 66 –muistoja ja kaiken kiireen keskellä unohtunutta elämisen mallia.

Autokulttuuria muovataan uusiksi, ja jopa Nascar-ajot tuntuvat tukevan teemaa. Ohjaaja John Lasseterin isä johti aikoinaan Chevroletin varaosapuolta, ja perhe ajeli lomillaan syrjäteitä. Motellit, parturit ja monet nostalgisista automerkeistä (Hudson, Cadillac, Porsche, Fiat 500) saavat seuraa Maserateista ja Ferrareista. Juuri autoiluun liittyvien ilmiöiden parodia toimii niin hyvin, että elokuvaa seuraavat aikuiset siinä missä lapsetkin.

Suomidubbauksiin on satsattu. Hauskinta tarjoaa tamperetta puhuva Martti (Heikki Silvennoinen). Mika Häkkinen vierailee ja jopa Matti Kyllönen sekä Erkki Mustakari on palkattu kisaselostajiksi.Viinimaahantuoja Petri Viglione sai pienen roolin ferrarina.

THX-merkinnästä voidaan taittaa peistä, mutta visuaalinen ilme ja V8-moottorien murina kuuluvat painopisteisiin. Ekstroihin on tallennettu Martti ja aavevalo (7 min.) ja Yhden miehen yhtye (4 min.) –lyhytelokuvat, 4 min. kevennyksiä ja 7 min. haastattelu. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: John Lasseter
Pääosissa: Owen Wilson Paul Newman Bonnie Hunt Larry the Cable Guy Cheech Marin Tony Shalhoub Michael Keaton Jeremy Clarkson Jay Leno John Goodman
Kuvaus: Jeremy Lasky
Musiikki: Randy Newman

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2006Kesto: 116 minuuttia
Julkaisija: Buena VistaKuva:
Anamorfinen 2.40
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(3)
Sallittu kaikenikäisille. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 3 vuotta.
VET: 202931EAN: 8717418071011

Lue myös

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Buena Vista) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään