Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

War of the Dead

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Parasta tässä pääosin suomalaisten näyttelijöiden toimin ja liettualaisella rahoituksella tehdyssä zombie-elokuvassa on se, että se panee miettimään. Muodostuuko miehen psyyke jo 12-vuotiaana? Useimmilla se myös jää samalle asteelle.

Tämä koskee elokuvan tekijöitä ja katsojia. Tuskinpa naisia tämä kiinnostaa viittä minuuttia.

Maaliskuu 1941 Suomen rintamalla: amerikkalainen kapteeni (!) on joutunut osaksi kaukopartiota, jonka suurimmaksi pulmaksi eivät suinkaan muodostu venäläiset sotilaat. Tuskinpa on katsojaa, joka ei tätä arvaa.

Natsit tekevät kuolleista armeijaa samaan tapaan kuin Edgar Rice Burroughs kudosmassasta Marsin robotit –romaanissa. Absurdin teeman voi kuitenkin toteuttaa hyvin tai huonosti. Nyt aika huonosti, sillä kliseillä mennään eteenpäin. Oikeastaan vain alku ja loppu toimivat kohtuullisesti. Toki sekin on jotain suomalaisen tekemässä toimintaelokuvassa.

Suomalaisten näyttelijöiden artikulointi kertoo selvää kieltään siitä, miksi ruotsalaisella aksentilla mennään Hollywoodiin ja pysytään siellä. Meiltä vain mennään.

Zombiet jäävät George A. Romeron luomusten rinnalla valjuiksi. Vain kansainvälisistä vahvan miehen rooleistaan tutulla Jouko Aholalla on hieman yritystä. Ylipäätään Antti Reini tekee ainoan onnistuneen roolin. Hänet pitäisi panna menolipulla isoihin tuotantoihin.

Laadukas kuva ja ääniraita. Elokuva on teknisesti hyvin tehty, mutta loppukohtauksen tietokoneella luodut lentokoneet ja venäläispataljoona pistävät silmään varsinkin BD:ssä ikävästi. Ekstroissa 16 min. dokumentti ja traileri. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Marko Mäkilaakso
Pääosissa: Mikko Leppilampi Andrew Tiernan Samuli Vauramo Jouko Ahola Antti Reini

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2011Kesto: 86 minuuttia
Julkaisija: ScanboxKuva:
1080p 2.35*
Ääniraita: DTS-HD MA5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5706130596622

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Scanbox) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään