Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Men In Black 3

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Puolivillaisen kakkososan jälkeen MIBit palaavat paremmassa iskussa kuin koskaan. Agentti K:n (Tommy Lee Jones) jo alettua vähitellen henkisesti veistelemään omaa hauta-arkkuaan vetää kolmasosa jälkipolttimet päälle ja loikkaa ajassa taaksepäin vuoteen 1969. Agentti J (Will Smith) ja agentti K - tällä kertaa 25 vuotta nuorempana Josh Brolin tulkkaamana versiona - pääsevät jälleen kerran skabaamaan maapallon tulevaisuudesta, mutta nyt sipuli purkautuu aiempien sisäkkäisten maailmojen sijaan rajattomaksi vyyhdiksi rinnakkaistodellisuuksien mahdollisia tapahtumaketjuja. Soppa saattaa kuulostaa Paluu tulevaisuuteen -leffoista imitoidulta, mutta resepti on ilahduttavan tuore ja hyvillä sketseillä maustettu.

Aikakauden vaihdos vaikuttaa ehkä ensikuulemalta hieman epätoivoiselta oljenkorsien hapuilulta, mutta onneksi näin ei ole, vaan jippoa käytetään harkitusti ja hauskasti. Chrysler Buildingin katolta maailmanhistorian läpi 60-luvulle syöksyvä Will Smith on supliikilla tuulella ja Josh Brolin tekee nasevan suorituksen vitamiiniruiskeen saaneena Tommy Lee Jonesina. Pitkän uran tehnyt Tommy Lee Jones on yhä näissä saappaissa ylittämätön äijä, mutta mies on alkanut vähitellen valitettavasti näyttää ikäänsä paitsi punaisella matolla myös vähemmässä määrin elokuvissa, joten lienee vain ajan kysymys ennen kuin eläkeikä on oikeasti ovella.

Ensi kertaa kokonaan New Yorkissa kuvattu toinen jatko-osa tarjoilee aivan alkuperäisen tasoisen seikkailun, joka pitää turhan hoopoilun minimissä ja hyvän läpän kunniassa. Myös J:n ja K:n välinen kaveruusside syvenee tässä palkitsevasti, mistä suurin kiitos kuuluu Josh Brolinille ja aikakikkailun mahdollistamalle jörön ja esi-jörön vastakkainasettelulle. 60-luvun miljööstä saadaan mukavasti lisäväriä, ja vaikka enemmänkin olisi ehkä saanut irti, osataan tässä ilmeen vaihtamisen ohella myös viitata nokkelasti rotusyrjintään ja aikakauden tieteissarjakuvien näkemyksiin avaruusolioista. Simppeli, sulava tarina ja napakasti kirjoitettua hauskaa läppää - eikä enempää juuri voisi toivoa.

Käytännössä virheetön kuva on viiltävän terävä, luontevan värikylläinen, moitteettoman vakaa ja tyystin vailla kosmeettisia virheitä. Energinen ääniraita antaa tapahtumille mukavasti potkua ja tuttu teemamusiikkikin jaksaa yhä potkia.

Ekstroissa keskinkertainen making of (26 min.), tehostenäytteitä kommentein (18 min.), mokia (4 min.), musiikkivideo, peli ja koosteet 60-luvun ilmeestä (11 min.), erikoistehosteita (11 min.) ja valikoitujen kohtausten synnystä (17 min.). Saatavana myös 3D-versiona ja DVD:llä. DVD:llä ekstrat ovat rajoittuneemmat (making of, mokia ja musiikkivideo), mutta tämä on pienempi haitta kuin ero kuvan- ja äänenlaadussa. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Barry Sonnenfeld
Pääosissa: Will Smith Tommy Lee Jones Josh Brolin Emma Thompson
Tarina: Etan Cohen Lowell Cunningham
Kuvaus: Bill Pope
Musiikki: Danny Elfman

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Kuvat

Miehet mustissa aloittavat tällä kertaa hieman hautajaismaisista tunnelmista, mutta tästä päästään pian yli aikamatkailun avustuksella
Miehet mustissa aloittavat tällä kertaa hieman hautajaismaisista tunnelmista, mutta tästä päästään pian yli aikamatkailun avustuksella
Josh Brolin tekee hyvää jälkeä nuorena agentti K:na, jopa niin että Tommy Lee Jonesilla saattaa olla seuraavan osan myötä eläkepäivät edessään
Josh Brolin tekee hyvää jälkeä nuorena agentti K:na, jopa niin että Tommy Lee Jonesilla saattaa olla seuraavan osan myötä eläkepäivät edessään

Tekniset tiedot

Vuosi: 2012Kesto: 106 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
MPEG-4 AVC 1.85
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5051160296173

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Sony) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään