DVD - Arvostelu

Man of the year DVD arvostelu kansi

Man of the year

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Talk show isäntä (Robin Williams) lähtee mukaan presidenttikisaan tarjotakseen kansalle rehellisen vaihtoehdon - ja kiitos suuryrityksen epärehellisyyden voittaa koko vaalit. Elokuva tuo vanhan Frank Capra -klassikon "Mr Smith Goes to Washington" nykypäivään ammentamalla kovalla kädellä Yhdysvaltojen viime vaaleista. Samalla poikkeuksellisen terävästi kirjoitettu ja usein stand up -komiikkaan verhoutuva dialogi puhuu enemmän asiaa ajankohtaisista teemoista kuin moni politikko elinaikanaan.

Polittiikka ei ole stand up -komiikassa vieras aihe, ja ehkäpä siksi myös elokuva onnistuu olemaan yhtäaikaa sekä viihdyttävä että oikeassa monesta asiasta. Myös yritysmaailma saa omansa, sillä Jeff Goldblumilla on kunnia kiteyttää pörssiyhtiön bisneksen teon moraali tiiviiksi palopuheeksi yhdessä elokuvan muistettavimmista kohtauksista.

Elokuvana tämä on mielenkiintoinen yhdistelmä komediaa, draamaa ja poliittista jännäriä - ilman että lopputulos olisi mitenkään hajanainen tai väkinäinen.

Kuva on sekä sisällöllisesti että tekniseltä toteutukseltaan erinomainen. Toisto on terävän yksityiskohtaista ja väreiltään miellyttävän lämmintä ja luonnollista. Lievää kohinaa pahempia vikojakaan ei onneksi nähdä. Ääniraita on upean välitön ja dokumenttimaiseen elokuvaan yllättävän iskevä, sekä musiikiltaan että ajoittaisilta tehosteiltaan. Myös tilakanavia muistetaan käyttää pienimuotoisesti. Ekstraton. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Barry Levinson
Pääosissa: Robin Williams Laura Linney Christopher Walken Jeff Goldblum
Tarina: Barry Levinson
Kuvaus: Dick Pope
Musiikki: Graeme Revell

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2006Kesto: 90 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
Anamorfinen 2.35*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 205352EAN: 5050582495065

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään