Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

The Lovely Bones

Oma taivas 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Peter Jacksonin ohjaama trilleri kertoo tarinan 14-vuotiaasta tytöstä, joka joutuu sarjamurhaajan uhriksi, mutta jää vaeltamaan maailmojen välille seuraamaan kuinka hänen perheensä selviää tapahtumista. Elokuva löytää hienon tasapainon painostavan sarjamurhaajatarinan ja sateenkaaren väreissä paistattelevan fantasiamaailman välillä, minkä ansiosta karu tarina on mahdollista katsoa loppuun asti vaikka genre muutoin ahdistaisikin.

Elokuva seuraa kuinka tytön vanhemmat käsittelevät tapausta omilla tahoillaan pakkomielteiden ja pakenemisen kautta, ja kuinka murhaaja kuvittelee päässeensä kuin koira veräjästä. Mark Wahlberg ja Rachel Weisz tekevät vetoavat suoritukset mallivanhempina, mutta väkevimmän hahmon luo Stanley Tucci naapurustoon pesiytyneenä psykopaattina.

Elokuva ei ole dekkari tai suoranaisesti jännityselokuvakaan vaikka sekä maissipellolla, että tappajan talossa niskavillat jännittyvät. Tarinan perimmäisin motivaatio tuntuu olleen jonkinlaisen terapiakertomuksen luominen, jonka myötä läheisiään menettäneetkin voivat uskoa, että oikeus koituu karmeimmankin verityön tekijälle vaikkei siitä kukaan koskaan kuulisikaan.

Erinomainen kuva on värimaailmaltaan tyylikäs ja toistoltaan jäsentynyt. Tietokoneella luodut fantasiamiljööt näyttävät hyvältä, mutta eivät loista ja vakuuta samaan malliin kuin ohjaajan muissa elokuvissa. Vahvimmillaan elokuva onkin kuvatessaan arkisen pahaenteisiä miljöitä. Äänipuolella tavoitellaan tiettyä eteerisyyttä ja myös takakanavia hyödynnetään, mutta kaikki on hyvin pienimuotoista ja rauhallista.

Kakkoslevyltä löytyy hieno kuvausjärjestyksen mukaan järjestetty dokumentti elokuvan synnystä, joka koosteiden ja monenlaisten klippien kautta luo erinomaisen visuaalisen kommenttiraidan elokuvalle. Tämä liki kolmituntinen ohjaajan juontama kudos on virkistävää vaihtelua tavanomaisiin kommentaareihin nähden, sillä tyhjäkäyntiä on vähän ja tuotantotunnelmat välittyvät hyvin - lisäksi on vieläpä hauskaa nähdä miten epäsynkassa elokuva on syntynyt ja yrittää bongata tämän vaikutuksia lopputulokseen. Lisäksi mukana on ohjaajan lyhyt alustus ekstroille (1 min.). Kaikki ekstrat esitetään HD-formaatissa suomeksi tekstitettynä. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Peter Jackson
Pääosissa: Mark Wahlberg Rachel Weisz Stanley Tucci Susan Sarandon Saoirse Ronan Michael Imperioli
Tarina: Fran Walsh Philippa Boyens Peter Jackson Alice Sebold
Kuvaus: Andrew Lesnie
Musiikki: Brian Eno

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Kuvat

Saoirse Ronan on maailmojen välille jäänyt pikkutyttö
Saoirse Ronan on maailmojen välille jäänyt pikkutyttö

Tekniset tiedot

Vuosi: 2009Kesto: 136 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC 2.35*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(13)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 13 vuotta.
VET: 224697EAN: 7332431995772

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään