Netflix - Arvostelu

The Irishman DVD arvostelu kansi

The Irishman

I Heard You Paint Houses 

Elokuva:

Martin Scorsesen kolmituntinen eepos maistuu mässäillen tehdyltä buffet-kattaukselta, jossa on paperilla kaikki mitä hyvältä periodigansterikuvaukselta kaipaisi. Tarina on polveileva ja maukas, mutta myös pitkään ponnettoman tavanomainen. Kuosi on kyllä kiistattoman komea, mutta kerronnan ote auttamatta geriatrisen seesteinen.

Pettymys on suuri kun nimekäs näyttelijäääkarti löntystelee tarinansa läpi elottomasti ja perin luonnottomasti. Erityisesti Robert De Niron hahmo Frank Sheeran tuntuu luonnottomasti, ja köyhin tuloksin, nuorennetulta mafiakokelaalta, joka näyttää ehkä habitukseltaan plastiikkakirurgilla koko ikänsä viettäneeltä keski-ikäiseltä mieheltä, mutta liikkuu kuin eläkeläinen. Al Pacinon Jimmy Hoffa pärjää vertailussa paremmin, mutta hänkään ei pysty pelastamaan ikämiesten illanviettoa.

Scorsesen itsensä mukaan hänellä oli vaikeuksia löytää kolmituntiselle eepokselleen rahoittajaa ennen Netflixiä. Lopputulos on likimain viihdyttävä eepos, joka tarjoaa koko kestonsa edestä uskottavaa elämää, mutta harmillisen suuri osa tuosta kestosta on videopalveluiden keskivertoviihdykkeiden tavoin tyhjäkäyntiä. Kesto itsessään ei kuitenkaan ole elokuvaan suurin ongelma, vaan koko sopan harmillisen pakotetettu olemassaolo.

Elokuva on omimmillaan sen viimeisessä näytöksessä, jossa hahmot paitsi elävät ikänsä mukaan myös löydetään uutta kerrottavaa mafiooson uran ehtoopuolelta. Vastahakoinen vaellus kohti Jimmy Hoffan murhaa ja luonnollisen poistuman hapuileva odotus sen jälkeen ovat molemmat rautaa elokuvan annissa. Viimeinen tunti onkin elokuvan ydin, jota on sitä ennen pedattu pieteetillä, ja joka itsessään voisi yltää neljän tähden kastiin.

Erinomainen kuva ja pieteetillä rakennettu ääniraita. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Martin Scorsese
Pääosissa: Robert De Niro Al Pacino Joe Pesci Jane Rosenthal Emma Tillinger Koskoff Irwin Winkler
Tarina: Steven Zaillian
Kuvaus: Rodrigo Pietro
Musiikki: Robbie Robertson

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2019Kesto: 209 minuuttia
Julkaisija: Netflix 
  
    

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Netflix) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään