DVD - Arvostelu

Langalla – ensimmäinen tuotantokausi DVD arvostelu kansi

Langalla – ensimmäinen tuotantokausi

The Wire: Season One 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Baltimoren poliisin ja oikeuslaitoksen toimintoja seuraava Langalla nousi jättimenestykseksi heti ensimmäisenä kautenaan. Realistisesti kuvattu huumeiden ja väkivallan perässä pyristelevä rikostutkinta ei itsessään ole mitään uutta television arki-illoissa. Astetta laadukkaammalla ja monipuolisemmalla käsikirjoituksella monesti palkittu David Simon nostaa lajityypin rimaa korkeampiin sfääreihin.

Langalta kuunnellaan puheluita ja sisäkeskusteluita. Kieroilun, sisäpiiripelailun ja lahjonnan määrä on rajaton. Raha aiheuttaa kateutta etenkin piireissä, joissa taateli liikkuu ikään kuin käden ulottuvilla. 'Hyvät' eivät ole koskaan lopulta kovin hyviä, samaistuminen tehdään äärimmäisen haastavaksi. Toiselta kädeltä, pahimmissa paskiaisissa on aina puolensa. Kovin harvan pääfiguurin elämää avataan työpaikan ulkopuolelta. Runsas cast-esittely ei silti sekoita. Hahmogallerian laajuudesta huolimatta persoonat avautuvat yllättävällä nopeudella. Karikatyyrejä riittää, perustellusti, ei ylilyödysti. Kielenkäytön kovuus häirinnee herkkäkorvaisimpia, kuten alamaailmassa ilmeisesti kuuluukin.

Kauden 13 jaksoa on jaettu viidelle levylle. Yksittäisen jakson kesto on lähemmäs tuntia. Jaksojen taitekohdat jättävät katsojankin langalle. Sisäänpääsy kesken, varsinkaan yksittäiseen jaksoon, ei ole suotavaa. Sarja on nautittavimmillaan kokonaisina yöannoksina, nimenomaisesti boksiviihteenä. Koukuttavuuspotentiaali on sillä asteella.

Äänekäs 5.1 toistaa kaiken tarvittavan. Kuva on poliisisarjalle sopivaa lähiösynkkää, terävyys uupuu aavistuksen ensimmäisestä luokasta. Kommenttiraitoja kolmeen jaksoon. (VA)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Useita
Pääosissa: Dominic West Sonja Sohn Clarke Peters John Doman Deirdre Lovejoy Wendell Pierce Andre Royo Lance Reddick Wood Harris Idris Elba Frankie R. Faison Larry Gilliard Jr.

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2002Kesto: 758 minuuttia
Julkaisija: WarnerKuva:
1.33
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 200216EAN: 7321944253943
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Warner) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään