Blu-ray - Arvostelu

Blu-ray arvostelu kansi
Blu-ray
FullHD

Star Wars: The Force Awakens

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Tämä on ehkä paras Star Wars -elokuva yli 30 vuoteen. Lapsenomaisen seikkailumielinen episodi käynnistää koneiston uudella miehityksellä, mutta yhä tuttuja avainhahmoja hetken mukanaan vetäen. Komea ja koherentti tarina esittelee uudet sankarit, yksinään selviämään oppineen nuoren naisen ja Stormtrooperin haarniskan painon harteiltaan karistaneen mustan miehen, jotka kyllä täyttävät kaikki demografiakosiskelun merkit, mutta ottavat kuitenkin oman paikkansa vakuuttavasti. Vahva naispääosa ja kepeän vastahankaisen taustan omaava miespääosa ovatkin tämän suola. Myös välähdyksenä nähtävät aiempien sotien rauniot antavat kiehtovan alkusysäyksen tarinalle.

Elokuva maistuu harmillisen paljon Star Wars -tarkistuslistan läpikäymiseltä. Tässä on salaista viestiä yksin aavikolla kuljettavia droideja, leijuautoja, solalentoja, hämäriä kansainvälisiä baareja, orpoja jedinalkuja, miekkatappeluita ja fatalistinen loppukohtaus sisäsillalla. Myös itse tarina on pieniä lisämausteitaan lukuun ottamatta kuin alkuperäisistä episodeista uutettu, nyt jatkuvasti sukupolvenvaihdosta pedaten. Silti on vaikea välttyä ajatukselta, että jos tämä olisi se ensimmäinen Star Wars omalla kohdalla voisi elokuva tuntua yhtä upealta kuin episodi 4. Nytkin trippi on hyvä, mutta välinumeromainen.

Kiitettävä kuva ja ääni. Itse elokuvalevy on ekstraton, mutta kahden levyn boksin bonuslevyltä löytyy kattava making of (69 min.), poistettuja kohtauksia (4 min.) ja sarja koosteita harjoitusluvusta (4 min.), olioista (10 min.), BB-8:sta (6 min.), miekkailusta (7 min.), tehosteista (8 min.), musiikkiraidasta (7 min.) ja hyväntekeväisyydestä (3 min.). Steelbook. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: J. J. Abrams
Pääosissa: Daisy Ridley John Boyega Harrison Ford Mark Hamill Carrie Fisher Oscar Isaac Lupita Nyongo Andy Serkis Domhnall Gleeson Anthony DanielsPeter Mahew Max Von Sydow
Tarina: Lawrence Kasdan J. J. Abrams Michael Arndt
Kuvaus: Dan Mindel
Musiikki: John Williams

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2015Kesto: 132 minuuttia
Julkaisija: DisneyKuva:
1080p 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 7.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 8717418477707

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Disney) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään