4K/UHD - Arvostelu

4K UHD arvostelu kansi

Star Trek - Into Darkness

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Uuden miehistön toinen seikkailu on napakka toimintajännäri, joka ratkoo saagan ikuisuuskysymyksiä koulupojan innolla. Vauhdikkaasti käynnistyvä kertomus kunnioittaa edeltäjiensä henkeä, mutta injektoi Bennedict Cumberbatchin myötä lapsenomaisen seikkailuhengen lomaan lakritsisen synkän "punaisen langan".

Yllätykset ovat armollisen näppäriä, tähtiooppera viuhuu palkitsevan koherentisti ja henkilökemia pelaa mainiosti. Jos tämän jälkeenkin on lohduton ikävä William Shatnerin ja Patrick Stewartin vetämiä tähtireki-elokuvia lienee syytä tarkistaa syntymävuosi ja korjata sen mukaisesti hieman elämänasennetta. Kelpo scifiä.

Hyvä 4K-kuva on vakaa, väritoistoltaan jäsentynyt ja miellyttävän erotteleva. Tarjolla on paljon silmäkarkkia aina planeetoista fotonipartikkeleihin ja puolialastomiin tyttöihin asti. Jälki on kaiken tuhonkin keskellä hallittua ja vaikuttavaa, mutta parhaasta 4K-kuvasta ei silti aivan ole kyse.

IMAX-teattereita silmällä pitäen elokuva on osittain kuvattu 65mm-filmikalustolla ja osittain perinteisemällä 35mm-kalustolla. Tästä johtuen myös kuvasuhde vaihtelee 1.78 ja 2.40 välillä. Kuvasuhteen vaihteluun ei juurikaan kiinnitä huomiota, mutta erottelevuudeltaan parhaat otokset tuntuvat olevan peräisin edellisestä sarjasta. Näin erityisesti komeassa alkunäytöksessä, joka kuuluu IMAX-sarjaan on huhujen mukaan käsitelty peräti 11K-tasolla. Silti aineisto on kokonaisuudessaan peräisin 2K-välimuodosta, joten 4K on tässä hieman kyseenalainen leima. Jälki on kuitenkin väritoistoaan myöten hyvää, ja edustaa pitkälti erinomaisen HD:n tasoa jääden keskimäärin vajaaksi 4K:n täydestä lupauksesta.

Äänipuolella käytössä on väkevä Dolby Atmos, joka skaalautuu nätisti myös Dolby TrueHD 5.1 -muotoon. Sisällöllisesti ääniraita on miellyttävän virikkeellinen ja jäsentynyt esitys, joka ei tukehdu toimintaan, mutta vie iskut perille asti.

Itse 4K-levy on tuttuun tapaan ekstraton, mutta boksista niin ikään löytyvä HD-versio sisältää puolenkymmentä lyhyttä koostetta. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: J. J. Abrams
Pääosissa: Chris Pine John Cho Benedict Cumberbatch Alice Eve Bruce Greenwood Simon Pegg Zachary Quinto Zoe Saldana Karl Urban Peter Weller Anton Yelchin
Tarina: Roberto Orci Alex Kurtzman Damon Lindelof
Kuvaus: Dan Mindel
Musiikki: Michael Giacchino

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2013Kesto: 132 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
4k HDR 1.78/2.40
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112731120

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään