DVD - Arvostelu

Transformers - Steelbook (SCE) DVD arvostelu kansi

Transformers - Steelbook (SCE)

Transformers 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

80-luvun robottisarjakuvan pohjalta tehty vetreän lapsenmielinen toimintaviihdyke ottaa alkuperäisen seikkailuhengen ja pukee sen onnistuneesti astetta tiukempisävyiseksi toimintaelokuvaksi. Uusi elokuvaversio ei varmaankaan ole puristien mieleen, sillä robottien ulkoasussa on siirrytty trendikkäämpään polygonirisukasaan ja samalla menetetty 90% hahmojen ominaispiirteistä. Kasvojenkohotukseen takaa löytyvät kuitenkin tutut motiivit, mytologia, ja paljon sarjakuvista tuttua toimintaa, joten kyseessä on lopulta perin onnistunut uudelleenlämmitelmä.

Yllättäen toiminnan ohella myös komiikka toimii, osittain siksi että kokonaisuuttakaan ei voi ottaa liian vakavasti, mutta isolta osin siksi että sketsit ja letkautukset ovat aidosti hauskoja. Etenkin kuulustelukohtaus jää mieleen - kaikkien John Turturron mamisagentti-kohtausten ohella.

Elokuva on myös täynnä enemmän tai vähemmän hienovaraisesti laadittuja leffaviittauksia - paitsi Bayn omiin elokuviin, niin mm. Bumblebeen äänipalojen, S7 t-paidan ja Alien-elokuvien Facehuggeriksi muuntuvan ratin myötä lukuisiin muihinkin tunnistettaviin elokuvatapauksiin. Lisäksi mukana on mieltälämmittäviä hatunnostoja alkuperäiselle sarjakuvalle ja sarjalle.

Tämä taitaa olla käännekohta, sillä nyt DVD:n ekstrat ovat suppeammat kuin vastaavan Blu-Ray -version. Mukana ekstroissa ohjaajan kommenttiraita, kaksi dokumenttikokoelmaa ja katsaus skorpionikohtauksen evoluutioon, mutta kaiken muun ilmoitetaan puutuvan. (IJ)

Tämä arvostelu perustuu julkaisijan antamiin tietoihin ja Blu-Ray -version arvioon. Katso tarkemmat luonnehdinnat Blu-Ray -version arviosta.

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Michael Bay
Pääosissa: Shia LaBeouf Megan Fox Tyrese Gibson Jon Voight John Turturro Anthony Anderson
Tarina: Roberto Orci Alex Kurtzman John Rogers
Kuvaus: Mitchell Amundsen
Musiikki: Steve Jablonsky

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2007Kesto: 137 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
Anamorfinen 2.40*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 204946EAN: 7332504002079

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään