Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

King Kong

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Moni ihmetteli Peter Jacksonin vetoa ryhtyä tekemään King Kongin uudelleenfilmatisointia Sormusten Herra –trilogian jälkeen, mutta lopputulos on tavanomaisen pullistelun sijaan yllättävän älykkäänoloinen ja viihdyttävä monsteriseikkailu, joka varmasti vetoaa tänä päivänä laajempaan yleisöön kuin aiemmat primitiivisemmät filmatisoinnit.

Yksinkertainen tarina ei ole kokenut valtavia muutoksia, joskin gorillasta on nyt tehty hieman aiempaa inhimillisempi ja siten tietyssä määrin myös vähemmän pelottava uhka. Sen sijaan elokuvan kuvasto on saanut huiman uuden silauksen, joka ei rajoitu vain erikoitehosteisiin: elokuvan maailma on komea ja täynnä elämää niin New Yorkin kaduilla kuin Pääkallosaaren viidakoissa. Tärkeämpää kuitenkin on, että hahmoilla tuntuu nyt ensikertaa olevan todellisia motiiveja, tunteita ja luonteenmukaisia reaktioita kaiken myllerryksen keskellä. Viihdyttävä, jännittävä, hauska ja lähes koskettava elokuva – enempää olisi vaikea kuvitella monsterielokuvalta toivovansa.

Levy sisältää esimerkillisesti sekä elokuvan alkuperäisen teatteriversion että uuden noin 12 minuuttia pidemmän version. Näistä jälkimmäinen tarjoilee ennen kaikkea enemmän iljettäviä ötököitä ja tappeluita. Uudet kohtaukset eivät ehkä muuta tarinaa, mutta osana seikkailua ne puoltavat hyvin paikkansa.

Yksi tämän vuosituhannen huikeimmista efektisirkuksista on luonnollisesti odotettu tapaus Blu-rayllä, eikä pettyä tarvitse. Kuva on upean värikylläinen ja riittävän tarkka piirtääkseen niin 30-luvun kaupunkiviidakon kuin pääkallosaaren rikkaan satumaisen miljöön vivahteikkaasti ja luontevasti. Teräväpiirtokuvan ja DVD:n eroa ei ole vaikea nähdä, sillä näin komealta elokuva ei näyttänyt edes teatterissa. Silti tarkkuuden osalta olisi vielä hivenen parantamisenkin varaa, vaikka toisaalta on syytä olla kiitollinen ettei kuvaa ole yliterävöitetty. Häviötön DTS-HD Master Audio -ääniraita on vaikuttava kokonaisuus, joka osaa luoda tunnelmaa ja vyöryttää toimintaa tilaan. Myös James Newton Howardin musiikki toimii mukavasti, vaikka anti ehkä lopulta jääkin hieman tasapaksuksi ja unohdettavaksi.

Ekstrojen pääantia ovat haastatteluita ja videoklippejä tarjoileva kuva-kuvassa-toiminto ja ohjaajan ja käsikirjoittaja Philipa Boyensin kommenttiraita, joka on hyvin informatiivinen, mutta pitkä istunto. Lisäksi mukana on kuvagalleria. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Peter Jackson
Pääosissa: Naomi Watts Jack Black Adrien Brody Thomas Kretschmann Colin Hanks
Tarina: Fran Walsh Philippa Boyens Peter Jackson Merian C. Cooper Edgar Wallace
Kuvaus: Andrew Lesnie
Musiikki: James Newton Howard

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2005Kesto: 188/200 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
VC1 2.35*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 201759EAN: 5050582599107

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään