Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Straw dogs

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Sam Peckinpahin Olkikoirien uusintafilmatisointi siirtää tapahtumat Yhdysvaltojen syvään etelään. Losangelsilainen käsikirjoittaja muuttaa tuoreen näyttelijävaimonsa kanssa tämän synnynseuduille Mississippin liepeille. Taloa remppaavat miehet kiinnittävät huomiota epäsäädyllisissä asusteissa hilluvaan vaimoon, joka sattuu vielä olemaan yhden vanha tyttöystävä. Samaan aikaan mies nostaa pienin elein itseään paikallisten yläpuolelle, mikä ei jalkapallon, metsästyksen ja kirkon täyttämässä rauhalisessa yhteisössä käy laatuun. Soppaan kuuluu myös pikkupojan asteelle jäänyt korsto, jonka mieltymys pikkutyttöihin toimii katalyyttinä loppurytinöille.

Alkuperäisteos on rujo klassikko, jonka voi kuvitella sanovan jotain luolamiehestä meidän kaikkien juurilla. Tämä uusintaotto pyrkii kopiomaan alkuperäisteosta tarkasti, mutta lähestymällä sen sanomaa ihmisten taipumuksesta väkivaltaan vähemmän synnynnäisistä lähtökohdista ja enemmän olosuhteiden luoman pakon kautta. Pakonomaisuus jää huteraksi, samoin elokuvan tunnelma esikuvastaan, mutta se selviää jälleen kerran että riittävän monta kertaa tönäisty nössö lyö lopulta takaisin.

Todennäköisesti elokuva vaikuttaisi suoraviivaisen kliseiseltä tusinajännäriltä ilman alkuperäisteoksen tuomaa painolastiakin, mutta nyt lainatut kohtaukset ja miljöö kivistä taloa ja periodijaggea myöten eivät anna unohtaa esikuvaa hetkeksikään. Ylivertaisen elokuvan varjoon jäävä elokuva on kuitenkin kelvollinen jännäri, joka on myös saanut hiotun audiovisuaalisen kuosin. Elokuvan valopilkku on James Woods mainiossa sivuosassa, jonka varaan olisi voinut rakentaa vaikka koko elokuvan.

Tasokas ja näyttävä kuva viritää hyvän miljöön. Etenkin alkukuvat rämeiltä heman kummisetämäisien sävelten tahtiin herättävät odotuksia. Tunnelmaltaan vaatimaton mutta teknisesti tasokas ääniraita. Ekstroissa hyvä, ajatuksellinen ohjaaja/käsikirjoittajan kommenttiraita, sarja suppeita koosteita uudelleenfilmatisoinnista (8 min.), näyttelijävalinnoista (6 min.), loppuyhteenotosta (7 min.) ja lavastuksesta (4 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Rod Lurie
Pääosissa: James Marsden Kate Bosworth Alexander Skarsgård James Woods
Tarina: Rod Lurie David Zelag Goodman Sam Peckinpah Gordon Williams
Kuvaus: Alik Sakharov
Musiikki: Larry Groupe

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Kuvat

Kate Bosworth ja James Marsden ovat onnellinen aviopari
Kate Bosworth ja James Marsden ovat onnellinen aviopari
Alexander Skarsgård vetää paikallistapossea
Alexander Skarsgård vetää paikallistapossea
James Marsden
James Marsden
Alexander Skarsgård
Alexander Skarsgård
Kate Bosworth
Kate Bosworth

Tekniset tiedot

Vuosi: 2011Kesto: 110 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
MPEG-4 AVC 2.40*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(18)
Kielletty alle 18-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 18 vuotta täyttäneelle.
VET: 270746EAN: 5051162288770
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Sony) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään