DVD - Arvostelu

Lions For Lambs DVD arvostelu kansi

Lions For Lambs

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

"Lampaat komentavat leijonia." Robert Redfordin uutuuselokuvan nimi tulee ensimmäisen maailmansodan aikaisesta saksalaiskenraalin tokaisusta, jonka mukaan sotilaitaan tapattavat brittikenraalit olivat lampaita, jotka komensivat leijonia.

Elokuvan ydinlausahdus sopii Irakin tilanteeseen kyllästyneeseen G.W. Bushin hallintoon, joka yrittää saada pikavoiton Afganistanissa. Konsti on vanha. The Whon Won’t Get Fooled Againin lyriikkaakin käytetään osuvasti. Uusi pomo, samanlainen kuin vanha pomo.

Amerikkalaissotilaita käytettiin syötteinä myös Vietnamissa, joten kolmas kerta toden sanoo. Käsikirjoitus kietoo sotaisan senaattorin (Tom Cruise), hänen luottotoimittajansa (Meryl Streep), liberaalin professorin (ohjaaja Robert Redford) ja kahden vapaaehtoisena päänäyttämölle halunneen sotilaan (Michael Peña ja Andrew Garfield) maailmanpolitiikan tapahtumiin.

Toteutustapa tuntuu aika jähmeältä ajoittain, mutta hyvin tärkeästä asiasta puhutaan. Demokratia vääntyy oudoille mutkille. Ohjaaja uskaltaa jopa myöntää, että amerikkalaisia inhotaan pitkin maailmaa nykypolitiikkansa takia. Tällaiset kannanotot ovat olleet Hollywoodissa pannassa WTC-iskujen jälkeen. Myöskään innokkaasti Irakin sotaa tukenut jenkkien tv-media saa kovaa kyytiä Redfordin käsissä. Samaan syssyyn nykyopiskelijat leimataan oman edun tavoittelijoiksi, joissa ei ole hitustakaan idealismia.

Perustasoinen kuva ja ääniraita vakuuttavat muuten, mutta kuvan horisontaaliset tasot värisevät aivan turhan paljon. Ekstroihin on tallennettu kommenttiraita, yhteensä noin 35 min. dokumentit, tiiseri ja traileri.

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Robert Redford
Pääosissa: Meryl Streep Tom Cruise Robert Redford Michael Pena Andrew Garfield
Tarina: Matthew Michael Carnahan
Kuvaus: Philippe Rousselot
Musiikki: Mark Isham

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2007Kesto: 88 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
Anamorfinen 2.37
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 205714EAN: 6438044162356

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (FS Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään