Kino - Arvostelu

The Great Wall

Eurooppalainen palkkasoturikaksikko metsästää Kiinasta salaperäistä tuhoainetta, ruutia. Kiinanmuurin sisällä päivystävä paikallinen sotajoukko puolustaa mystistä aarrettaan tarvittavin keinoin, vaikka tulijauhon olemassaoloa ei edes varsinaisesti myönnetä. Ruudinmetsästys unhoittuu sivuosaan, massiivisen hirmuliskokolonnan suunnatessa kohti muuria.

Zhang Yimoun ohjaama, amerikkalaisrahalla koristeltu fantasiaseikkailu hoipertelee lapsellisissa maisemissa. Ihmishahmojen toiminnot etenevät epäjohdonmukaisesti, luonnekuvat reippaasti loikkien. Sankaruuteen kohotaan salamannopeasti. Luottamusta ja petturuutta punnitaan, perusteluitta. Käsikirjoitus on ärsyttävän sekava, typerä ja tyhjänpäiväinen.

Visuaalinen huimaavuus saattaisi puutteita paikata, nyt niin ei kuitenkaan ole. Vaikka örkit komeasti kuhisevatkin, valaistuu Kiinanmuuri niin kammottavan epäaitona digitaalisena silsana, että heikompisilmäistäkin hävettää.

Elokuva saa ensi-iltansa suomalaisissa teattereissa tammikuun alussa 2017. (VA)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Zhang Yimou
Pääosissa: Matt Damon Jing Tian Pedro Pascal Willem Dafoe Andy Lau
Tarina: Max Brooks

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2016Kesto: 104 minuuttia
Julkaisija: Finnkino 
  
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
    
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Finnkino) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään