4K/UHD - Arvostelu

4K UHD arvostelu kansi

Transformers - Age of Extinction

Transformers 4 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Neljäs roborymistely ei trailerin perusteella herättänyt suuria odotuksia - ei varsinkaan kun ohjaaja Bay itsekin oli jo ehtinyt aiemmin todeta haluavansa pitää paussia Transformersien tekemisestä - mutta huolet hukkuvat jo seikkailun alkumetreillä. Yllättävän vetreänä kantriballaadina käynnistyvä episodi tarjoilee kivasti patinaa ja rosoista robonostalgiaa, ja nostaa vaihdetta sulavasti kohti lopun rellestystä.

Baylle tyypilliseen tapaan elokuva on oikeastaan kaksi seikkailua yhden hinnalla. Alun taustatarina Yhdysvaltojen viljamailla kylpee lämpimissä sävyissä ja flirttailee maukkaasti lainsuojattomista kertovien tarujen kanssa, eikä vähiten palkkionmetsästäjä-asetelmansa ansiosta. Jälkimmäinen puolisko vaihtaa maisemat Kiinaan ja hakee uutta verta korporaatiojuonien selvittelyyn dinokaudelta asti.

Kosiskelevan laskelmoiva elokuva vyöryttää ruudulle tuhdin armadan tuotesijoittelua ja demografiatäkyjä: General Motors tarjoaa autoboteille kuosit, Hasbro on sullonut mukaan koko vuoden edestä uusia robomalleja, tuotesijoittelua riittää muutoinkin ja kansainvälisillä aksenteilla armoitetut sankarit pääsevät todistamaan deittileffa-kelpoisuutta kasvattavaa Romeo ja Julia -juonnetta. Mikään tästä ei kuitenkaan haittaa elokuvanautintoa. Samurait ja dinosaurukset tuntuvat ehkä elokuvassa irtopinnojen hakemiselta ja appiukko, tytär ja poikaystävä -asetelma Armageddonista tutulta, mutta keitos on vahdikas ja viihdyttävä - eikä tässä jouduta kärsimään eläinkekseistä tai Aerosmithin renkutuksesta.

Elokuvasta ei oikeastaan ole mitään paahaa sanottavaa kunhan seikkailuun asennoituu pop cornin ei harmaiden aivosolujen kautta. Samaa ei voi sanoa elokuvan myötä kauppoihin saapuneista uusista Transformers-leluista, jotka vaikuttavat kalpeilta varjoilta siitä mitä robot olivat vielä 80-luvun versioinaan. Ajat ja maut muuttuvat, ja aika kultaa muistot, mutta uusia leluja kaupassa hypistellessä on vaikea välttyä mielikuvalta, että helppous on korvannut kaiken omaperäisyyden ja tyylin. Aikoinaan omanlaistaan lelujen hightechiä edustaneet muuntautujat ovat nyt mauttomia muovikasoja, joilla on enemmän yhteistä imurin kahvan kuin rubiikin kuution kanssa.

HD:na erinomainen kuva näyttäytyy 4K:na hieman epätasaisena esityksenä. Yhtäältä tietokoneella luotu alkunäytös näyttää kovin pehmeältä ja lelumaiselta, mutta toisaalta tätä seuraavat alkukuvat Teksasista näyttävät suorastaan herkullisilta. Samanlaista vuorottelua nähdään elokuvassa myöhemminkin tuon tuosta. Myös filmirae on paikoin sankkaa, ja jokunen otos siellä täällä tuntuu yliterävöitetyltä, mutta keskimäärin jälki on erinomaista. Väritoisto on käännetty perin paahteiseksi - erityisesti maatilalle saapuvat agentit vaikuttavat pannulla tiristelyiltä käristemakkaroilta - mutta sen mitä annin paletti menettää hienovaraisuudessa se voittaa michaelbaymäisessä värihehkussa.

Boksi sisältää sekä elokuvan 4K- että HD-versiot omilla levyillään. Molemmat levyt ovat ekstrattomia. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Michael Bay
Pääosissa: Mark Wahlberg Stanley Tucci T.J. Milller
Tarina: Ehren Kruger
Kuvaus: Amir Mokri
Musiikki: Steve Jablonsky

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2014Kesto: 165 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
4K HDR 2.40
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112740917

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään