DVD - Arvostelu

Catch-22 DVD arvostelu kansi

Catch-22

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Joseph Hellerin romaanin "Me sotasankarit" (1961) uusi filmatisointi antaa tarinalle tuplasti aikaa verrattuna vanhaan elokuversioon (1970) ja vääntää kerronnan enemmän kronologiseen muotoon valloittavin tuloksi.

Omilla aivoillaan ajattelevan pommikoneen tähystäjän, John Yossarianin (Christopher Abbott), ympärille rakentuva mustakomedia on herkullinen tarina - kuten tuottaja/ohjaaja George Clooney asian ilmaisee - sodankäynnin mielettömästä byrokratiasta ja siitä kuinka paska valuu alaspäin. Toisen maailmansodan ehtoopuolelle sijoittuva minisarja pysyy uskollisena lähdetekstilleen, mutta puhaltaa tästä rikkaan vivahteikkaan ja komeasti periodipatinoidun tarinan, joka on paitsi terävä myös kaikessa uskomattomuudessaan uskottava.

Kokonaisuutena tämä on helposti ahmittava elokuvaversio kaikenmaailman Masi-sarjakuvista, mutta yhtälailla anti tuntuu kelpaavan Taistelutovereiden ja Tuntematon Sotilas TV-version rinnalle. Yhdistelmä on paitsi akateeminen saavutus myös elokuvaelämys.

Erinomainen kuva on periodipaahdettu ja virheettömän viitseliäästi lavastettu. Elävä ääniraita toistaa dialogin luonnollisesti, kaiken farssin lennokkaasti ja satunnaisen toiminnan iskevästi. Ekstroissa mainio kolmiosainen making of (44 min.), poistettuja otoksia (6 min.) ja mokia (21 min.). Kahdella levyllä. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: George Clooney Grant Heslov Ellen Kuras
Pääosissa: Christopher Abbott Kyle Chandler Daniel David Stern Rafi Gavron Graham Patrick Stewart Lewis Pullman Austin Stowell Pico Alexander Jon Rudnitsky Gerran Howell Hugh Lowrie Giancarlo Giannini George Clooney
Tarina: Luke Davies David Michod Joseph Heller

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2019Kesto: 256 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
Anamorfinen 1.78
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112751661

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään