Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Saturday Night Fever

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Yksi hauskimpia arvostelukokemuksistani muistuu heti mieleen 15-vuoden takaa, kun Lauantai-illan huumaa ilmestyi DVD:nä. "Naisten kengät!",näin kommentoi Pinja, 5 v., John Travoltan kuuluisaa kävelyä elokuvan alussa. Pikkutyttö tajusi täten maalikaupan myyjän yhteiskunnallisesta asemasta enemmän kuin koko Suomen nuoriso talvella 1978.

Jos toisen Johnin, John Lennnin, mukaan nainen oli maailman neekeri, niin 1970-luvun discohuumaa elävä työläistaustainen italialainen oli New Yorkissa vieläkin aliarvostetumpi asukas. Yhtymäkohta Taksikuski-elokuvan päähenkilöön on ilmiselvä. Ohjaajat tuskin ymmärsivät tätä tasoa, mikä ilmeni Suomessa: me luulimme näiden hahmojen olevan sankareita. Ihmisen onni on olotilojen vertailua, kirjoitti jo Alexandre Dumas Monte Criston kreivissään.

Nykykorvin kuultuna elokuva esittää yllättävän hyvin rokkaavaa diskomusiikkia. Tämähän kestää aikaa kuin polyesteri, vaikka tätä piti aikoinaan ilmiönä inhota.

BD-levyn kansi on kamala, kun sitä vertaa vanhoihin leffajulisteisiin ja videokansiin.

Finkkinon ja Paramountin DVD-kuva oli aikoinaan hieman pehmeä.. Ääniraita oli jo tällöin laadukas, uusi miksaus 5.1:ksi. BD:ssä kaikki ikäänkuin kirkastuu. Ekstrat ovat entisellään: kommenttiraita, kolme poistettua kohtausta (3,5 min.) ja 31 min. dokumentti, josta selviää, että Travolta käveli ohjaajan ja leikkaajan yli saadakseen tanssikohtaukset yleiskuviksi. Paramount ei uskonut projektiin. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: John Badham
Pääosissa: John Travolta
Tarina: Nik Cohn Norman Wexler
Kuvaus: Ralf D. Bode
Musiikki: Barry Gibb Maurice Gibb Robin Gibb

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1977Kesto: 119 minuuttia
Julkaisija: 20th Century FoxKuva:
1080p 1.78*
Ääniraita: Dolby TrueHD5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 73401127399805

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (20th Century Fox) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään