DVD - Arvostelu

Kätketty DVD arvostelu kansi

Kätketty

Caché 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Ranskan imperialistisen perinnön ja slummialueiden kurjuuden mielenkiintoisella tavalla yhdistävä trilleri kertoo suositun kirjallisuusohjelman juontajan ja hänen kustannusalalla toimivan vaimonsa kauhunkierteestä, jossa elämä menee sekaisin tuntemattoman tahon lähettämien tarkkailuvideoiden ja groteskien piirrosten takia. Materiaali viittaa miehen menneisyyteen. Hänen vanhempansa aikoivat adoptoida 1968 mellakoissa kuolleen algerialaispariskunnan pojan, mistä kartanonperillinen ei pitänyt.

Jos katsoja ei ihannoi avoimia loppuja, elokuva saattaa hieman kirpaista, sillä jokaisen täytyy itse päätellä, mistä kaikessa on kyse. Spoilata ei voi, koska vaihtoehtoja lienee monia.

Itse uskon päähenkilön itse lähettäneen materiaalin, jotta saisi oman alitajuntansa liikkeelle. Ilmeisesti päähenkilö oli itse edesauttanut tilalla työllistetyn perheen ahdinkoa. Lapsen kokema syyllisyys loi henkisen tulpan muistille.

Kuva näyttää aika-ajoin virheitä ja aliasing-liikettä, mutta ääniraita toimii tasapainoisesti dialogiin keskittyen. Ekstroissa biografiat ja traileri. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Michael Haneke
Pääosissa: Daniel Auteil Juliette Binoche
Tarina: Michael Haneke
Kuvaus: Christian Berger

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2005Kesto: 113 minuuttia
Julkaisija: Future FilmKuva:
Anamorfinen 1.79
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(13)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 13 vuotta.
VET: 207470EAN: 6416548486116

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Future Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään