4K/UHD - Arvostelu

4K UHD arvostelu kansi

Cloverfield

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Blair Witch -tyylinen kotivideosäikyttely ryhmästä newyorkilaisnuoria, jotka pakenevat Manhattanille hyökkäävää monsteria kaupungin raunioituvilla kaduilla ja metrotunneleissa. 9/11- ja Godzilla-kuvastoa viljelevä elokuva ei saa välittämään kliseistä läppää vääntävistä hahmoistaan, mutta toimii siitä huolimatta yllättävän hyvin köyhän miehen scifinä - isolta osin näyttämönä toimivan New York Cityn viehätyksen varassa. Järkeähän tässä ei ole hitustakaan.

Nyt 4K:ksi skaalattu videoesitys ei näytä HDR:ltä eikä 4K:lta, mutta kyse on vakaasta ja jäsentyneestä esityksestä. Elokuva on kuvattu kokonaan käsivaralta, joten kuva heiluu ja kieppuu alati, ja kuvaa miltei yhtä paljon kenkiä ja valopylväitä kuin itse hahmoja. Siitä huolimatta jälki on miellyttävän tarkkaa ja väritoistoltaan vivahteikasta HD-videotasoa. Vaikutelma on aihepiiriin sopiva ja paikoin hyvin toimiva. Myös säästeliäästi käytetyt erikoistehosteet toimivat näppärästi.

Ääniraita on armollisesti iskevämpi kuin keskiverto kotivideo, eikä sen enempää runsas taskumikitetty dialogi, satunnainen taustamusiikki tai ekstraterrestriaali toimintakaan särähdä korvaan.

Ekstroissa ohjaajan kommenttiraita, valaiseva making of (28 min.), dokumentti erikoistehosteista (23 min.), poistettuja kohtauksia ohjaajan kommentein (3 min.), kaksi vain hieman muunneltua loppua ohjaajan kommentein (4 min.), dokumentti monsterin luonnista (6 min.) ja mokia (4 min.). Lisäksi mukana on hauska triviatekstityksellä kuorrutettu kuva-kuvassa-toiminto, jonka avulla elokuvan tapahtumat näkee samaan aikaan kartalla. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Matt Reeves
Pääosissa: Lizzy Caplan Jessica Lucas T.J. Miller Michael Stahl-David Mike Vogel
Tarina: Drew Goddard
Kuvaus: Michael Bonvillain

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Kuvat

Ehkä ainakin video jää elämään
Ehkä ainakin video jää elämään

Tekniset tiedot

Vuosi: 2008Kesto: 84 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
4K HDR 1.78
Ääniraita: Dolby True-HD 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112742621
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään