Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Tykkivene Jangtse-joella

The Sand Pebbles 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Erilaisena on hankala olla joukossa. Sotaherrojen repimä Kiina 1926: uusi konemestari (Steve McQueen) saapuu kummalliselle kulijärjestelmälle toimintansa perustavalle tykkiveneelle ja kyseenalaistaa heti kapteenin (Richard Crenna) toimintatavat.

Miehet keräävät 200 dollaria vapauttaakseen neitsyen ilotalosta.

Tilanne tiivistyy Tsiang Kai-Sekin ja kommunistien käyttäessä tykkiveneen miehistöä poliittisiin päämääriin, ja miehistö haluaisi uhrata individualistisen konemestarinsa. Loppuratkaisussa mitataan lähetyssaarnaajien naiivius valtapoliittisen pragmatismin mittarilla.

Klassikko-ohjaajan elokuva onnistuu olemaan rasistinen ja imperialismin vastainen yhtä aikaa. Kovin pitkäkin se on, ja loppu ei aivan lunasta odotuksia. Perusastelma on kuin kirjoitettu McQueenille, joka oli luonteeltaan yksinäinen ja vastusti mielellään valtapitäviä eikä tuntenut enemmistön kanssa samoin. Richard M. Kennan romaaniin perustuva elokuva tehtiin rotukysymysten ja Vietnamin sodan pulpahtaessa amerikkalaiseen kahvipöytiin. Perusajatus tuntuu olevan, ettei olisi syytä operoida vierailla mailla. Siinä käy yleensä kehnosti vuosikymmenestä toiseen.

Jo 20th Century Fox Classics –sarjan DVD:n CinemaScope-kuva näytti komealta, mutta BD tarjoaa paljon tarkempaa erottelua. Vastavuoroisesti rakeetkin sitten erottuvat hyvin, josta hyvänä esimerkkinä tykkiveneen ensimmäinen peruskuva. Ääniraita oli aiemmin levitetty neljälle kanavalle, mutta käytännössä yhden kanavan takapää pysyi hiljaa. Näin on pakkaamattomassa DTS:ssäkin, mutta kaikki toimii luontevasti ja tarkasti. Ekstroissa yhteensä noin 24 min. radio-ohjelmat, kolme radiomainosta, kuvagalleria, kommenttiraita ja traileri kuten DVD:ssäkin, mutta lisänä tarjotaan yhteensä noin 122 min. dokumentit, triviaraita ja 13 ylimääräistä kohtausta. Elokuvan kokonaiskesto sisältää alkumusiikin ja väliajan. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Robert Wise
Pääosissa: Steve McQueen Richard Attenborough Richard Crenna Candice Bergen
Tarina: Richard McKenna Robert Anderson
Kuvaus: Joseph MacDonald
Musiikki: Jerry Goldsmith

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1966Kesto: 183 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
1080p 2.35*
Ääniraita: DTS HD5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 75139EAN: 6438044092264

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (FS Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään