DVD - Arvostelu

Spider-Man 2 DVD arvostelu kansi

Spider-Man 2

Hämähäkkimies 2 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Hämähäkkimies kasvaa isoksi tai ainakin havahtuu siihen, että supersankarin elämä osaa olla myös uuvuttavaa, etenkin kun hänellä on yllättäen – irkkuviskiltä nimensä saanut – kilpakosija Mary Janen suhteen.

Jatko-osan ilmestyminen oli sovittu paperilla jo ennen kuin ykkösosa ehti pois teattereista, mutta sen sijaan ei ollut lainkaan arvattavaa, että kakkososa tulisi olemaan näin vetreä toimintaseikkailu. Monella tapaa tämä on jopa alkuperäistä parempi elokuva. Ilahduttavaa on sekin, että myös loppuyhteenotto on osattu tässä hoitaa hieman uudella tavalla.

Ohjaaja Sam Raimi ja alkuperäiset tähdet Tobey Maguire ja Kirsten Dunst ovat täysillä mukana, ja uutena vastustajana nähdään Alfred Molina (mm. Pieni suklaapuoti) Tri. Mustekalana.

Perinteisiin nojaava tarina toimii yllättävän monella tasolla, tehden elokuvasta yhdessä sympaattisten hahmojen ja hyvien näyttelijöiden kanssa ehdottomasti enemmän kuin vain sarjakuva-adaptaation.

Kuva on kiitettävän korkeatasoinen, mutta sellaisena hivenen turhan pehmeä ja osittain siksi myös väritoisto jää aavistuksen vajaaksi. Toisaalta kontrasti on ainakin riittävä, eikä lievää kohinaa pahempia virheitä esiinny. Ääniraita sitä vastoin on täysin moitteeton. Dialogi on luonnollisen selkeää ja sijoittuu hyvin tilassa. Musiikkiraita on onnistuneen pirteä, ajoittain pelkästään kepeää taustatekstuuria, mutta oikeissa paikoissa myös iskevän mukaansatempaavaa tykitystä. Tehosteet toimivat ensiluokkaisesti ja tilavaikutelma on – kuten genre edellyttäisikin – vaikuttavan jäsentynyt ja vivahteikas suunnattuja tehosteitaan myöten. Tehokas ja oikealla tavalla dynaaminen ääniraita osaa hyödyntää myös subwooferia.

Ekstroissa kaksi kommenttiraitaa, joista ensimmäisellä ohjaaja, ajoittain tuottajien Avi Arad ja Grant Curtis täydentämänä, sekä jälkimmäisellä kuuluisa tehostemies John Dykstra yhdessä viiden muun tehosteiden kanssa työskennelleen kanssa. Raidoista molemmat ovat hyviä, mutta ensimmäinen on virkeämpi ja lopulta myös kiinnostavampi. Lisäksi elokuvalevyltä löytyy vielä hyvä triviatekstitys, netissä aiemmin nähtyjä mainoshenkisiä minidokumentteja (8 min.), musiikkivideo, anamorfinen traileri DD5.1-äänin ja easter egginä ohjaajan erikoisintro. Ekstralevyllä kaikenkattava dokumentti (126 min.), lyhyempiä dokumentteja (52 min.), monikuvakulmana hyvin toteutettu ote elokuvan tekemisestä (14 min.), kuvagalleria Alex Rossin maalauksista, pelin traileri ja lyhyt mainosdokumentti pelistä (4 min.). Ekstroja ei ole tekstitetty suomeksi. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Sam Raimi
Pääosissa: Tobey Maguire Kirsten Dunst Alfred Molina
Tarina: Stan Lee Steve Ditko Alfred Gough Miles Millar Michael Chabon Alvin Sargent
Kuvaus: Bill Pope
Musiikki: Danny Elfman

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2004Kesto: 122 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
Anamorfinen 2.37
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
    

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään