4K/UHD - Arvostelu

4K UHD arvostelu kansi

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tyttärensä menettänyt äiti (Frances McDormand) pistää pikkukaupungin sheriffin (Woody Harrelson) peukaloruuveihin saadakseen tyttönsä tappajan kiinni. Vallan välikappaleena toimii sivutien pientareen kolme mainostaulua, joiden uusi sanoma pistää virtaa pikkukaupungin eloon.

Lupsakan eksentrisesti soljuva dekkari on trippinä perin koukuttava, mutta tarina ei mahdu vaivatta mihinkään yhteen genreen. Yhtenä hetkenä elokuva soittelee sydänkieliä pätevästi ja toisena flirttailee komedian kanssa väkevän itsevarmasti. Omintakeinen episodi tehoaa lopulta enemmän mustana komediana kuin murhamysteerinä, mutta keitos tehoaa.

Elokuva palkittiin sekä parhaan naispääosan (McDormand), että miessivuosan (Sam Rockwell) Oscar-pysteillä. Hahmot ovat kieltämättä hyvät, mutta niin on Woody Harrelsonin sheriffikin.

Vakaa ja vaikuttava kuva onnistuu oleman rosoisen luonnollinen, ilahduttavan tarkka ja HDR:n ansiosta paikoin suorastaan silmiinpistävä. Yhdessä kohtauksessa taustalla vaeltava kauris näyttää keinotekoiselta, mutta muutoin sekä öisen pikkukaupungin kadut että jylhät luonnonmaisemat toistuvat uskottavasti. 2.8K:na kuvattu ja väitetysti 2K:na masteroitu kuva ei edusta aitoa 4K:ta, mutta näyttää kyllä siltä paikoin erehdyttävästi. Jälki on kauttaaltaan erinomaista HD:tä.

Rauhallisen artikuloiva ääniraita piirtää vistansa viitseliäästi ja tunnelmansa osuvasti. Boksin niin ikään sisältämä HD-version levy tarjoilee ekstroiksi poistettuja kohtauksia, making of -koosteen, kuvagallerian ja ohjaajan aiemman Oscar-palkitun lyhytelokuvan "Six Shooter". (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Martin McDonagh
Pääosissa: Frances McDormand Woody Harrelson Sam Rockwell Abbie Cornish John Hawkes Peter Dinklage
Tarina: Martin McDonagh
Kuvaus: Ben Davis
Musiikki: Carter Burwell

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2017Kesto: 115 minuuttia
Julkaisija: FoxKuva:
4K HDR 2.39
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112744168

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Fox) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään