Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

No Country for Old Men

Menetetty maa 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Länkkäriä, dekkaria ja sarjamurhaaja-elokuvaa komeasti yhdistävä tummasävyinen kertomus miehestä (Josh Brolin), joka löytää aavikolta kasan kuolleita huumekauppiaita ja kaksi miljoonaa dollaria. Perässä seuraa Terminatorin päättäväisyydellä etenevä psykopaatti (Oscarilla roolistaan palkittu Javier Bardem), jolle rahan jäljittäminen tuntuu olevan vain pakollinen tekosyy ihmisten kylmäämiseen. Hännän pitäjänä tallustaa vielä piirikunnan ikääntyvä sherifi (Tommy Lee Jones), joka yrittää järkeillä silmitöntä tapahtumavyhtiä, vaikka maailman meno alkaakin tuntua miehestä jo kovin vieraalta.

Kaiken kaikkiaan neljällä Oscarilla (paras elokuva, paras ohjaus, paras adaptoitu käsikirjoitus ja paras miessivuosa) palkittu elokuva hallitsee tunnelman luonnin ilmiömäisellä tavalla. Sinällään yksinkertaisia, pääpiirteissään jopa usein nähtyjä keinoja käyttäen, mutta näitä onnistuneesti varioiden elokuva kykenee luomaan jännittävän ilmapiirin, jossa rauhaan tuudittautumista usein seuraa äkillinen väkivallanteko. Silti kyse ei ole sen enempää kauhusta kuin gorestakaan, vaan kahden rintaman pelistä pahuuden kanssa. Yllättäen yhtäläisyyksiä voi nähdä myös ensimmäiseen Terminator-elokuvaan, jonka hahmoissa (Schwarzenegger-Bardem ja Biehn-Brolin) tuntuu olevan paitsi hieman samaa näköä myös ripaus sukulaissieluisuutta.

Upean levollinen ja terävä kuva piirtää ahavoituneet kasvot ja ränsistyneen, helteen paahtaman miljöön vakuuttavan luonnollisesti. Laajat vistat luovat hienosti lännenelokuvan tuntua. Minimalistinen, miltei musiikiton ääniraita kulkee kapeaa rajaa seesteisyyden ja korostetun tietoisuuden välillä, onnistuen säilyttämään tasapainonsa elegantisti loppuun saakka. Ääniraidan vahvin osa-alue on lumoavan välittömästi toistuva dialogi, mutta myös tehostepuolella osataan käyttää tilaa ja matalia taajuuksia hillitysti hyväksi. Tarjolla on perusdolbyn ohella myös häviötön 5.1-kanavainen PCM.

Suomeksi tekstitetyissä ekstroissa asiallinen making of (24 min.), Coenin veljesten kehuskelua (8 min.) ja vaatimaton minidokumentti tarinasta sheriffin kannalta (7 min.). Ekstrat ovat SD-muodossa. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Joel Coen Ethan Coen
Pääosissa: Tommy Lee Jones Javier Bardem Josh Brolin Kelly MacDonald Woody Harrelson
Tarina: Joel Coen Ethan Coen Cormac McCarthy
Kuvaus: Roger Deakins
Musiikki: Carter Burwell

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2007Kesto: 122 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
1080p 2.40*
Ääniraita: PCM5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 206122EAN: 7332431994126

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään