DVD - Arvostelu

Hairspray DVD arvostelu kansi

Hairspray

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

“Mitä tummempi marja, sitä makeampi mehu”. Roskaa voi kierrättää, jos se on laaturoskaa. John Watersin klassikkoelokuvasta Hairspray tehty uusintaversio hämmästyttää, koska se ei aiheuta torjuntareaktiota. Ei, vaikka alkuperäisestä ei ole kulunut kuin parikymmentä vuotta, Watersin lempinäyttelijä maailman suurin transvestiitti Divine on kuollut ja itse Waterskin pehmentynyt jo aikoja sitten.

Baltimoren vuoden 1962 rokkitelevisiota kuvaava musikaali ja komedia, molemmissa versioissaan, näyttää maukkaasti, kuinka juuri ennen kansalaisoikeuskeskustelun ryöpsähdystä amerikkalainen rasismi toimii.

Teema suo tilaa aikansa upeimmalle mustalle r&b-musiikille. Waters käytti alkuperäismusiikkia, kun taas alun pitäen tanssijana uraa tehnyt ohjaaja Shankman teetti pastisseja taidolla. Tuloksena oli viime vuoden parhaita komedioita.

Nikki Blonsky sopii erinomaisesti Ricky Laken kellohameeseen, ja John Travolta liki pitäen peittoaa Divinen äidin roolissa samoin kuin Michelle Pfeiffer Debbie Harryn juonittelevana ohjelmajohtajana. Waters tekee cameon. Hauska yksityiskohta: Jerry Siegel näyttelee molemmissa versioissa.

.

Kuva ja ääniraita luonnollisesti peittoavat trash-estetiikkaan perustuneen alkuperäisteoksen. Ekstroihin on tallennettu toiminto, jolla katsoja voi bongata elokuvan laulukohtauksia.

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Adam Shanyman
Pääosissa: Nikki Blonsky John Travolta. Michelle PfeifferChristopher Walken Queen Latifah Jerry Siegel
Tarina: Leslie Dixon John Waters Mark O'Donnell Thomas Meehan
Kuvaus: Bojan Bazelli
Musiikki: Marc Shaiman

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2007Kesto: 112 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
Anamorfinen 2.34
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(3)
Sallittu kaikenikäisille. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 3 vuotta.
VET: 205163EAN: 6438044105254

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (FS Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään