DVD - Arvostelu

Shrek - Special Edition DVD arvostelu kansi

Shrek - Special Edition

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Maineensa veroinen kokoperheen satuelokuva vihreästä jästistä (Mike Myers/Samuli Edelmann), tämän puhuvasta aasiparista ja vaiherikkaasta prinsessan pelastusreissusta. Näkökulma klassiseen tarinaan on hämmästyttävän tuore ja tunnelma parhaiden Disney-animaatioiden tasoa. Kuten Loiri aikoinaan Lampunhengen roolissa, on Edelmann täydellinen täysosuma - melkeinpä perussuomalaisen - jääräpään rooliin.

Rikkaan värikäs kuva on moitteettoman kirkas ja terävä, vailla mainittavia virheitä tai kohinaa. Kunniaa monilla forumeilla niittänyt edistyksellinen tietokoneanimaatio on sulavaa ja ilmeikästä, joskin jälkeä vaivaa lievä näytönohjaindemon alasävy. Vivahteikas ääniraita on musikaalisesti kaunis ja dialogia myöten miellyttävän puhdas. Ekstrat ovat osittain samat kuin perusversiossa: tekijöiden kommentit, hahmojen pilahaastattelut (2 min.), making of (22 min.), karaokevideo (3 min.), pelejä ja faktoja näyttelijöistä ja tekijöistä - kaikki valittavissa myös joko tekstitettynä tai dubattuna suomeksi tai ruotsiksi. Englanninkielinen DVD-ROM -osio. Lisäksi tuplalevypainos tarjoaa: Näin tehtiin Shrek (25 min.), poistettujen kohtausten kuvakäsikirjoituksen esittelyä (7 min.), keskeneräistä grafiikkaa (3 min.), hahmojen luonnostelmia, tv-mainoksia (1 min.), kaksi peliä, anamorfinen traileri, Smash Mouthin ja Baha Menin musavideot, sekä jälkimmäiseen making of -dokumentti. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Andrew Adamson
Pääosissa: Mike Myers Eddie Murphy Cameron Diaz John Lithgow Vincent Cassel
Musiikki: Harry Gregson-Williams John Powell

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2001Kesto: 86 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
Anamorfinen 1.80
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
    

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään