Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Yön ritari – kahden levyn erikoisjulkaisu

The Dark Knight 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Batmanin uuden ja synkeämmän imagon huipentuma ei loppujen lopuksi olisi kuin onnistunut toimintaelokuva ilman Jokeria esittäneen Heath Ledgerin hysteerisen hilpeää Jokeria. Näyttelijän yllättävä poismeno vain poisti mustasta huumorista vähäisetkin harmaan sävyt. On aikamoinen suoritus nuorelta näyttelijältä panna Jack Nicholsonia halvalla, jonka roolisuoritus kahdenkymmenen vuoden takaisessa Tim Burtonin Batmanissa oli aikanaan kehuttu. Nyt se jäi toiseksi. Siksi kovan luokan suoritus Ledgerin Jokeri oli.

Ohjaaja Cristopher Nolanin edellinen Batman Begins ylitetään sen vuoksi, että käsikirjoitustiimi on pystynyt luomaan uusia ratkaisuja, tekmään dialogista erinomaisen tuoretta ja pidättäytymään liian pitkiksi venytetyistä toimintakohtauksista.

Yön ritari asettuu teknisen toimintaelokuvan kärkikastiin, mutta onko se klassikko? Pidän sitä Terminator 2:n vertaisena, mutta en Blade Runnerin, Predatorin tai Alienin kaltaisena kestävänä saavutuksena. Tuskin sitä tulee katsottua sen kymmentä kertaa viimeksi mainittujen tapaan. Se ei ole kulttikamaa, mutta viimeisten myyntimenestysten joukossa perin ylivoimainen elokuva.

DVD:n aliasing-elo pilvenpiirtäjien pinnoilla on vähentynyt murto-osaan, mutta pientä värinää näkyy ajoittain. Muuten kuva näyttää erinomaiselta. Katsojaa saattaa häiritä se, että IMAX-kohtaukset on tallennettu suhteella 1.78:1. Toisin sanoen kuvan laajuus muuttuu katsottaessa. Ääniraita soi pakottamatta ja noudattaa elokuvan hyvää rytmiikkaa. Painetta saadaan tarvittaessa, mutta maltetaan myös hengähtää välillä. Kahdella levyllä. Ekstroissa 68 min. dokumentit, kuusi IMAX-kohtausta, 48 min. Gotham TV:n lähetyksiä, neljä kuvagalleriaa, kolme traileria ja kuusi tv-mainosta. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Christopher Nolan
Pääosissa: Christian Bale Michael Caine Hetah Ledger Gary Oldman
Tarina: Jonathan Nolan Christopher Nolan David S. Goyer Bob Kane
Kuvaus: Wally Pfister
Musiikki: James Newton Howard Hans Zimmer

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2008Kesto: 152 minuuttia
Julkaisija: WarnerKuva:
1080p 2.40/1.78*
Ääniraita: Dolby TrueHD
 
Ikäraja:
(13)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 13 vuotta.
VET: 207090EAN: 5051895000700

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Warner) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään