Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

The 15:17 to Paris

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Clint Eastwoodin otanta vuoden 2015 Parisin junan terrori-iskusta keskittyy kolmeen amerikkalaiseen nuoreen, jotka onnistuivat tekemään murhamiehen aikeet tyhjiksi. "United 93"-elokuvan mieleen tuova tarina ei ole se helpoin aihe elokuvalle, mutta sitäkin kiinnostavampi.

Elokuva kelaa aikajanan kauas keskushahmojen nuoruuteen ja näyttää anteliaasti myös kolmikon Euroopan kierrosta ennen tapahtumia junassa. Ohjaaja Eastwood valitsee kuvauspaikkansa ja suuntaa kameransa, mutta tuntuu jättävän näyttelijänsä mahdollisimman pitkälti luonnon armoille etsimään tietään kohti vääjäämätöntä finaalia. Näyttelijäsuoritukset jäävät tässä hieman väkinäisiksi ja pahuuden kuvaus suorastaan onton kliseiseksi. Sinällään mielenkiintoinen taival avaa miesten taustoja hyvin ja kertoo mieltäylentävän tarinansa napakasti, loppua kohden jopa hätäisesti. Vaiheet junassa on nopeasti käsitelty, mutta ottaen huomioon tapahtumien pitkän alkusoiton olisi tähän kaivannut hieman pidempää "jälkipeliä", tapahtumien purkua ja sankareiden vaiheita mitallikahveja pidemmälle.

Tositarinaan pohjautuvan elokuvan suuri jippo on, että sankareiden rooleissa nähdään tapahtumien todelliset henkilöt. Näin ollen kyseessä on kiistatta uskomaton dramatisointi tapahtumista. Kokonaisuus ei ehkä aivan yllä täysipainoiseksi elokuvaksi, mutta puoltaa paikkansa pieteetillä rakentuvana semi-dokumenttina.

Kiittevä kuva pysyy läpeensä skarppina ja luonnollisena. Toisto on yksityiskohtaista ja minimalistisen luontevaa, paikoin jopa kotivideokuvaa lähestyen. Dialogi toistuu tarkasti, näyttelijöistä johtuen hitusen vaivaantuneesti, ja Eastwoodille tyypillinen rauhallinen piano säestää käänteitä - paikoin osuvasti, paikoin ontuvasti.

Ekstroissa hyvät koosteet tositapahtumista (8 min.) ja elokuvan synnystö (12 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Clint Eastwood
Pääosissa: Spencer Stone Alek Skarlatos Anthony Sadler
Tarina: Dorothy Blyskal Spencer Stone Alek Skarlatos Anthony Sadler Jeffrey E. Stern
Kuvaus: Tom Stern
Musiikki: Christian Jacob

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2018Kesto: 93 minuuttia
Julkaisija: Warner Bros.Kuva:
1080p 2.40
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112744465

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Warner Bros.) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään