Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Game of Thrones – The Complete Sixth Season

Valtaistuinpeli 6. kausi 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Valtaistuinpelin kuudes tuotantokausi alkaa ihmeen tahmeasti, mutta tunne johtuu tietysti vertailukohdista, edellisten kausien rouheasta otteesta.

Kultturellisten tuotantojen tason määrittely tähdin saati pistein pännii aika-ajoin sekä kriitikkoja että kuluttajia. Jos väkijuomien osalta asiaa haluaa ajattella toisin, miettii vaikkapa sitä, ostaisiko tätä pullon tahi laatikon. Game of Thronesin tapauksessa skaala on paljon kireämpi.

Alku ei nimittäin lupaa hyvää. Katsoin kaikki aiemmat kaudet suurin piirtein putkeen. Nyt ei tämä tullut edes mieleen.

Kirvestä ei kannata kuitenkin heittää kuoleman talon kaivoon. Loppupuolella kausi yltää erinomaiseen lentoon aivan kirjaimellisesti. Katsoja saa ihastella koko kaanonin komeimpia kohtauksia. Sekin on yllättävää, että valkoisten vaeltajien arvoitus ja alkuperä ratkaistaan. Näin eivät käsikirjoittajat aja itseään pussiin miettiessään, kuinka banaalisti tämä seitsemännen kauden viimeisessä jaksossa paljastetaan.

En oikein usko, että George R.R. Martin tai omille teilleen tv-sarjan teossa painelleet ideanikkarit ovat rakentaneet tarinaa jo etukäteen. Tiettyä järjestelmällisyyttä teemoituksessa on kuitenkin havaittavissa. Dualismi leimaa tunnelmaa, vaikka harmaan sävyjä on lisätty. Unohtaa ei sovi myöskään sitä, että sarja on paikoin hauska.

Kamppailijoita on usein kaksi, ja nämä parit ovat tavallaan janusmaisia, heissä yhdistyy historia ja tulevaisuus. Vastaparit yhdistyvät filosofisessa mielessä. Nämä henkilähahmot ovat tosiaan nähneet Nietschensä ja kurkistaneet toistensa sieluihin. Miehet tekevät tyhmyyksiä, ja naiset suojelevat poikueitaan. Äpärä saa vastaansa äpärän.

Ensimmäisissä kausissa allegoriat olivat pääosassa keskiajasta Ruusujen sotaan ja maapallon moderniin geopoliittiseen historiaan. Nykypäivän kansainvaelluksiin viitataan.

Edelliskaudella tärkeään rooliin noussut uusi hallinnan muoto, järjestäytynyt ja massoihin vaikuttava uskonto, nousee kuudennessa kaudessa liki katolisiin sfääreihin. Kauden loppupuolella nähdään jo perin feministisiä sävyjä.

Somessa arvuutellaan jo nyt, kuka istuu keväällä 2017 alkavan seitsemännen kauden aikana rautaistuimelle. Vedonlyöntitoimistojen kertoimet puhuvat omaa kieltään. Minä veikkaan Tyrionia. Sankarit sortuvat kuin James Dickeyn romaanissa Syvä joki, mutta intellektuellit pärjäävät aina jos vain kestävät yhteisöjen typeryyttä. Nainen olisi puolestaan liian ilmiselvä valinta. Veikkaan siis puolituista.

Laadukas kuva ja ääniraita edustavat tv-tuotantojen referenssitasoa. Ekstroihin on tallennettu 78 min. dokumentit, kolme poistettua kohtausta (11 min.), 13 kommenttiraitaa, 85 min. animoituja ja näyttelijöiden pitämiä historialuentoja, jakso-opas ja faktaruutuja. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Useita
Pääosissa: Peter Dinklage Lena Headay Emilia Clarke Mark Addy Nikolai Custer-Waldau Michelle Farley
Tarina: Useita George R.R. Martin (r)
Kuvaus: Useita

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2016Kesto: 557 minuuttia
Julkaisija: Warner Kuva:
1080p 1.78*
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5051895401415

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Warner ) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään