4K/UHD - Arvostelu

4K UHD arvostelu kansi

Star Trek

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Star Trek -saagan uudelleenkäynnistys siirtää kelloja ajassa taaksepäin aikaan, jolloin koko kööri oli vielä koulunpenkillä. Suuren mittaluokan pelastusoperaatio vetää tuoreet kokelaat tositoimiin ja Enterprise saa ensimmäisen miehistönsä. Prequel-ratkaisu toimii erittäin hyvin ja elokuvan mielenkiintoisinta antia onkin tutustua tuttujen hahmojen nuoruuden vaiheisiin. Itse pääjuoni kuolontähtineen ja kostoineen on taattua moneen kertaan testattua tähtirekeä.

Viitseliäästi loihdittu tähtiooppera näyttää ja kuulostaa hyvältä. Kuva ei ole HD-versionakaan ehdottoman terävä, mutta toisto oli jo tuolloin vivahteikasta ja hallittua. Samaa voi odottaa myös 4K-versiolta. Filmimäinen 4K-kuva kantaa rakeensa elegantin kevyesti ja tarjoaa välähdyksittäin toistossaan erottelukykyä, joka pyyhkii aiemman HD-kuvan maton alle. Näin erityisesti maapallolle sijoittuvissa päiväkuvissa. Alkukuvissaan hieman pienoismallimainen ja toisinaan jopa ripauksen yliterävöitetyltä vaikuttava kuva on yksityiskohtien erottelevuudeltaan hyvä, mutta suorastaan loistaa väritoistossaan ja kontrastinsa dynaamisuudessa. Alkukohtauksessa hetkittäin jopa kaipaa aurinkolaseja valopurkausten iskiessä läpi aluksen ikkunoista, ja myöhemminkin musta, valkoinen ja kaikki värien vivahteet sillä välin ovat hyvin hallussa. Vaihtelevan epätarkka kokonaisuus vaikuttaa retrolta, mutta komealla tavalla.

4K-levy on ekstraton, mutta mukana on myös aiemman HD-version elokuvalevy, jolla lisukkeena kuullaan verrattain informatiivinen tekijöiden kommenttiraita (ohjaajaa, tuottaja Bryan Burk, tuottaja Damon Lindelof ja käsikirjoittajat Roberto Orci ja Alex Kurtzman). Aiemman HD-version kakkoslevyä boksista ei löydy, joten vanha BD:kin säilyttää vielä käyttöarvonsa. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: J. J. Abrams
Pääosissa: Chris Pine John Cho Ben Cross Bruce Greenwood Simon Pegg Zachary Quinto Winona Ryder Zoe Saldana Karl Urban
Tarina: Roberto Orci Alex Kurtzman Gene Roddenberry
Kuvaus: Dan Mindel
Musiikki: Michael Gacchino

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Kuvat

Tuttu komentosilta on kokenut onnistuneen muodonmuutoksen
Tuttu komentosilta on kokenut onnistuneen muodonmuutoksen
Uusi miehistö
Uusi miehistö
Kapteeni Kirk pääsee toteuttamaan Luke Skywalker -fantasioitaan jääplaneetalla sijoittuvassa jaksossa, joka on kuin Tähtien sodasta
Kapteeni Kirk pääsee toteuttamaan Luke Skywalker -fantasioitaan jääplaneetalla sijoittuvassa jaksossa, joka on kuin Tähtien sodasta
Zoe Saldana
Zoe Saldana
Bruce Greenwood
Bruce Greenwood
USS Enterprise jää elokuvassa lopulta vähälle huomiolle
USS Enterprise jää elokuvassa lopulta vähälle huomiolle

Tekniset tiedot

Vuosi: 2009Kesto: 127 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
4K HDR 2.40
Ääniraita: Dolby TrueHD5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112731144
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään