Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

A Serious Man

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Coenin veljesten yhteisohjausta ei voine suositella orastavasta antisemitismistä vieroitettaville, sillä siksi osuvaa ja raakaa pilaa se tekee juutalaisista tavoista. Se sijoittuu tosin vuoteen 1967, millä saadaan tarvittavaa etäisyyttä.

Mustan huumorin keinoin katsoja pannaan ajattelemaan Länsirannan rasistista valtiopolitiikkaa, vaikka kriisistä toiseen valuvan fysiikan professorin perhe- ja työelämä aika kaukaiselta tuntuukin.

Komediaa ei voi myöskään suositella sovinistisille miehille, eikä niille surkimuksille, jotka elävät parisuhteessa tiskikoneen ja kaulimen välissä. Mutta katsokaa itse, ette kuitenkaan usko varoituksen sanoja. Siemen on kylvetty hedelmättömään maahan.

Kuva piirtyy tarkasti, mutta ajankuvaa tavoitellaan latteilla väreillä. Ääniraita on rakennettu taidolla. Vuoden 1967 musiikkia hyödynnetään Jimi Hendrixin “Machine Gunista” Jefferson Airplanen “Somebody to Loveen”. Yksi parhaista vitseistä liittyy jälkimmäisen kitaristiin Jorma Kaukoseen, joten suomalaisugrilaisetkin saavat osansa. Musta huumori alkaa jo alkutekstejä ennen goottilaisjuutalaisella kauhutarinalla, joka on kuvattu 1.33:1 suhteeseen. Jokainen laajakuvaversioita 1990-luvulla mankuneet tietävät, mikä oli jutun juju. Ekstroissa 33 min. dokumentit. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Joel Ethan Coen
Pääosissa: Michael Stuhlbarg Richard Kind
Tarina: Joel Coen Ethan Coen
Kuvaus: Roger Deakins
Musiikki: Carter Burwell

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2009Kesto: 106 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
1080p 1.85*
Ääniraita: DTS-HD MA5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 220173EAN: 6438044249866

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (FS Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään