Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Game of Thrones – The Complete Eighth Season

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

"Kill their darlings."

Valtaistuinpeli kirjoitti uusiksi ta oikeastaan väänsi vinkkuralleen vanhan kunnon kirjalijaohjeen, jonka William Faulkner aikoinaan kehitti.

Enää ei siis ollut kyse kirjailijan maneereista ja lempiaiheista, vaan siitä, että katsojan eniten rakastaman hahmon tulee kuolla.

Jos tämän muisti, sarjan kahdeksannen osan ratkaisun saattoi arvata.

Minä arvasin. Tyttäreni voi sen todistaa.

Onneksi toimintaohjetta ei toteutettu aivan seinään saakka, ja lopussa moni suosittu hahmo sai armon.

GOT on monella mittarilla tarkasteltuna poikkeuksellinen osa tv-historiaa. Sitä ei voi verrata mihinkään muuhun, jos mittapuuksi ottaa sen, kuinka paljon se aiheutti tunnekuohuja katsojissaan. Sarjan innokkaimmat fanit olivat kuohuksissaan, kuinka helposti jääkuninkaasta selvittiin ja millainen dramaattinen loppuratkaisu tarjolle annettiin.

Itse nautin koko sarjasta, vaikka keskivaiheillaan se oli selvästi jännittävämpi ja dynaamisempi. Pidin jopa viimeisestä kaudesta.

Kun nyt katsoin sen uudestaan BD-muodossa, mietin ihmeissäni, haluaisinko katsoa mitään tv-kautta uudestaan vajaan vuoden välein. True Detective, ehkä. Westworld, tuskin.

Aloin istumatyön mielelläni, eikä pelkäksi motivaatioksi muodostunut vertailunhalua ensikokemukseen. Tämän kokoluokan saagaa on liki mahdotonta lopettaa edes tyydyttävästi. GOT lopetti milteipä hyvin odotuksiini nähden.

Miellyttävintä on sen perusteema, joka voimaannuttaa modernin ajan naisia ja tyttöjä. Tämäkin kuvataan vastapainon avulla: kuinka sarjan tärkeimmälle naisella lopulta kävikään.

Samoja vastavoimia käytetään taidolla. Kun valkoisesta vaarasta saavutettua voittoa juhlitaan siirappisesti, sitä tasapainotetaan Houndin murahteluilla. Kyse on realistisesta elämänkulusta utooppisessa maailmassa.

Nykypäivän keskusteluun se antaa painavan sanansa, kun erilaisista kulttuureista tulevat ihmiset pyrkivät ennakkoluuloistaan huolimatta yhteistyöhön.

Tästä saatiin aikaan kahdeksan vuoden draama. Jos en nyt väärin laskenut, niin tähän on kulunut monen elämästä liki 70 tuntia. Mutta eihän se vastaa kuin vajaan kahden viikon normaaleja työtunteja.

BD näuttää jälleen tehonsa 65” oled-televisiossani. HBOn ja Ylen tarjoamaan kuvaan verrattuna levyversion tarkkuus on ylivoimainen. Zombie-armeijan ja Danyn joukkojen välinen taistelu pohjoisessa on kuitenkin harvinaisen suttuinen kaikissa versioissa. Jopa siinä määrin, että toiminta tuntuu epäselvältä. Onko tallenteen vika vaiko kuvauksen? Veikkaan jälkimmäistä.

Ääniraita soi hyvin, vaikka TrueHD-ääni sekoilee pari kertaa. Dialogi muuttuu ontoksi muutaman hetken ajaksi. Lisäksi levyt eivät antaneet normaalisti valikkoa auki, vaan levyt piti ottaa ulos ja panna uudestaan sisään. En tiedä, johtuuko se laitteista vaiko levyistä.

Ekstroihin on tallennettu viisi pidennettyä kohtausta (8 min.), peräti 174 min. dokumentit, 10 eri kommenttiraitaa, 27 min.kuvitettuja ja näyttelijöiden pitämiä historialuentoja sekä jakso-opas. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Useita
Pääosissa: Peter Dinklage Lena Headay Emilia Clarke Mark Addy Nikolai Custer-Waldau Michelle Farley
Tarina: Useita George R.R. Martin (r)
Kuvaus: Useita
Musiikki: Ramin Djawadi

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2019Kesto: 424 minuuttia
Julkaisija: Warner Kuva:
1080p 1.78*
Ääniraita: Dolby Atmos TrueHD 7
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112751920

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Warner ) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään