Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Alone in Berlin

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Otto ja Hanna Hempelin tositarinaan pohjautuva kertomus pariskunnasta, joka ryhtyy 2. maailmansodan aikaisessa Berlinissä levittämään Hitlerin vastaista viestiä postikorttien kautta. Elokuva muuttaa vaimon veljen pariskunnan pojaksi tapahtumien katalyyttinä, mutta tuntuu suurten linjojen osalta menevän tositarinan mukaan.

Hillityn uskottava ja niukasti, mutta uskottavasti lavastettu elokuva vetoaa ennen kaikkea pääparin, Brendan Gleesonin ja Emma Thompsonin, tekemien tukahdutetun määrätietoisten roolisuoritusten kautta. Myös kaksinpuolin nähty dekkari, jossa seurataan sekä kissaa että hiirtä, toimii hyvin, joskin tämän ennalta-arvattava jälkinäytös ei enää tunnu todenmakuiselta, vaikka lyyrinen onkin. Kokonaisuutena kyseessä on hiottu ja vetoava kertomus yllättävästä aiheesta.

Elokuva perustuu Hans Falladan tositarinan pohjalta kirjoittamaan kirjaan "Jeder stirbt für sich allein" (1947), joka puolestaan hyödynsi tapauksen Gestapo-dokumentteja tausta-aineistonaan.

Asiallisen tarkka ja periodipatinoitu kuva luo uskottavan niukan, mutta avaran näyttämön sota-ajan kertomukselle. Niin ikään hillityn vähäeleinen ääniraita antaa tapahtumien kulkea luontevasti ja tyytyy säestämään niitä arkisen kaunilla musiikkiraidalla. Ekstraton. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Vincent Perez
Pääosissa: Brendan Gleeson Emma Thompson Daniel Bruhl
Tarina: Vincent Perez Achim von Borries Bettine von Borries Hans Fallada
Kuvaus: Christophe Beaucarne
Musiikki: Alexandre Desplat

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2015Kesto: 103 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
1080p 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7333018007475

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (FS Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään