4K/UHD - Arvostelu

4K UHD arvostelu kansi

Rocketman

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Elton John teki mahtavia albumeita 1970-luvulla (Tumblewood Connestion 1971, Honkey Chateau 1972), mutta aikanaan ne menivät minulta ohi massiivisten korvamatohittien takia. Hankin ne LP-levyinä vasta myöhemmin.

Siksi olikin mukava katsoa miehestä kertova elokuva tyttäreni kanssa. Se on tavallaan sisarteos hieman aiemmin tehdylle Queen-elokuvalle, joka keskittyi Freddie Mercuryn traagiseen kohtalooon.

Helppoa ei ollut Eltonillakaan. Mutta niin vain hän sai jätettyä päihteet, ja loppuelämä sujuu mukavasti. Ainakin toivon niin.

Samalla elokuvan draama on latteampi. Rocketman syyllistyy kaiken lisäksi iänikuisiin lajityyppinsä ongelmiin, eikä yritäkään kuvata, mistä miehen ja lyyrikko Bernie Taupin touhujen perusta sekä tavoitteet kumpusivat.

En oikein pitänyt myöskään elokuvaa varten tehdyistä uusista sovituksista. Mutta sen verran miellyttävä kokemus tämä oli, että taidan jättää levyn kokoelmiini jotain tulevaa EJ-fania varten. Musiikki ei luultavasti unohdu tuleviltakaan sukupolvilta.

Mikä tästä muuten jäi eniten mieleeni? No se, että päähenkilö juo ravintolassa Vosne-Romanéen kyläviiniä bordeaux-pullosta. Burgundin eltonjohn-fanit saivat varmaan sykärin.

3.4K:na kuvattu ja 2K:na masteroitu kuva on huikean terävä, värikylläinen ja virheettömän luonteva. Uskottavasti luotu periodikuva pitää pintansa kaikessa blingblingissä. Napakka ääniraita hoitaa tonttinsa niin ikään uskottavasti.

Boksi sisältää sekä elokuvan 4K- että HD-versiot omilla levyillään. Jälkimmäisellä elokuvan Blu-ray-versiolta tutut ekstrat: 75 minuutin edestä poistettuja ja pidennettyjä kohtauksia (20 min.), pitkät versiot kappaleista (15 min.), koosteita ja singalong/jukebox-toiminto. (PS/IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Dexter Fletcher
Pääosissa: Targon Egerton Jamie Bell
Tarina: Lee Hall
Kuvaus: George Richmond
Musiikki: Matthew Margeson

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2019Kesto: 121 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
4K HDR 2.39
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112749842

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään