Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Room

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Hurja tarina äidistä ja viisivuotiaasta pikkupojasta, jotka asuvat Ikea-kokoluokan bunkkerissa vailla todellista kosketusta ulkomaailmaan. Seinien toisella puolen voisi olla maapallon tuhon partaalle ajaneita avaruusolioita, mutta totuus on vieläkin raastavampi.

Elokuva pureutuu traumaan ja sen jättämään jälkipyykkiin vakuuttavan perusteellisesti, eikä kyse ole millään muotoa tavanomaisesta kuvauksesta. Koko elokuva voisi tapahtua toisen elokuvan varjoissa tai lopputekstien jälkeen, mikä on omiaan terottamaan tarinan koukkua entisestään.

Astelmaltaan rohkea ja tarinaltaan kylmäävä draama on paljon enemmän kuin tavanomainen laatikkotrilleri. Hahmojen edesottamukset ovat yhtä aikaa uskomattomia ja tukahdutetussa painajaismaisuudessaan uskottavia. Tarinaa seuratessa ehtii moneen kertaan unohtaa kuinka kaikki mukana olevat tarvitsisivat apua, eikä vain se henkilö, jota sillä hetkellä satutaan seuraamaan. Paluu normaaliin elämään ei tässä mene täydellisen terapian kaavalla, mutta on yksityiskohdiltaan sitäkin elävämpi ja kaareltaan kiehtovampi.

Lopputuloksena on painajasmaisesta alkusysäyksestä käynnistyvä kipeän makea selvitymistarina, joka iskee pienissä asioissa suoraan suoneen. Näin elokuvan miltei scifimäisestä kuoresta huolimatta. Pääosan Brie Larson palkittiin mainiosta roolistaan Oscarilla, mutta vähintäänkin yhtä onnistuneen hahmon piirtää Lenny Abrahamsonin ohjauksessa Jacob Tremblay 5-vuotiaana poikana, joka yrittää ymmärtää maailmaa ympärillään. Kokonaisuus on huikean hallittu ja virkeä jännitysdraama, joka poikkeaa edukseen ollen täysin omanlaisensa kuvaus. Elokuva perustuu Emma Donoghuen romaaniin.

Näyttävästi luonnehdittu kuva on asiallisen terävä ja tunnelmallinen. Rauhallisen toimiva ääniraita luo hyvin läsnäolontuntua eikä sorru ylimääräiseen kikkeiluun.

Ekstroissa ohjaajan vetämä asiallinen kommenttiraita, hyvä pieni making of (12 min.) ja kaksi koostetta huoneesta (yht 13 min.). Muutaman vuoden takainen elokuva jäi meillä harmillisesti arvostelujen backlogiin, mutta on vain parantunut lyhyen varastoinnin myötä. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Lenny Abrahamson
Pääosissa: Brie Larson Jacob Tremblay Joan Allen Sean Bridges William H. Macy
Tarina: Emma Donaghue
Kuvaus: Danny Cohen
Musiikki: Stephen Rennicks

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2015Kesto: 118 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
1080p 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5053083078379

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään