4K/UHD - Arvostelu

4K UHD arvostelu kansi

Transformers: Dark of the Moon

Transformers: Kuun pimeä puoli 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Jos talonkokoiset robotit jatkamassa ikuista sisällissotaansa maapallolla kuulostaa kaukaahaetulta niin entäpä robottialuksen pakkolasku kuun pimeälle puolelle Sputnikin ja Apollo-ohjelman innoittajina? Michael Bayn kolmas Transformers-toimintapätkä vääntää salaliittonupin kaakkoon ja tarjoilee aiempaa juonikkaampaa roborymistelyä. Eikä tämä olisi Michael Bay -elokuva ellei silmäkarkki olisi hekumallista ja ohjaajan tarvaramerkinomainen siirappi sankkaa.

Fiksuksi elokuvaksi tätä ei edelleenkään paranne omalla nimellään mennä väittämään, mutta myönnettävä on että salaliiton kyhäily yltää yllättäviin ja odottamattoman huimiin mittoihin. Aineksia onkin runsaasti, mutta reseptin toteutus jää vajaaksi. Moninaisista aineksista koostettu elokuva yrittää yhdistää intergalaktisen sodan juppimaiseen teinielämään, eikä lopputulos ole täysin sulava tai tasapainoinen. Tarinan käänteet toimivat itse asiassa hyvin, mutta niiden välillä olisi ollut varaa terävöittää sanomaa. Vimmattu etenemistahto ja riittävästi hyviä aineksia pelastavat kuitenkin keitoksen.

Kriitikot rakastavat peittelemättömän mainosmaisten ja ajoittain sisällöltään onttouttaan kumisevien Bayn elokuvien haukkumista, joten tätäkin elokuvaa on lyöty - ja lyöty lujaa. Typerä, rasistinen, seksistinen ja monia muita yltiönegatiivisia adjektiivia on yhdistetty tähänkin viihdykkeeseen, mutta lopulta heppoisin perustein. Lapsenmielinen rymistely elää kieltämättä nostalgiahuuruista ja hellittämättömästä eteenpäin rynnimisestä, mutta juoni ei ole sen huonompi kuin valtaosassa Hollywoodin megaelokuvia, rasismia saa etsiä hyvin värittynein silmälasein eikä kamerakaan nuole naisvartaloita kymmenesosaakaan siitä mitä sarjan aiemmissa elokuvissa. Ylipitkä elokuva sen sijaan aivan ilmiselvästi on, ja maratonimainen loppuyhteenotto on taas kerran sarjan pisin - mutta myös tähänastisista paras. Vihaajat vihaavat, mutta kelpo jatko-osa tämä on.

4K tuntuu aiemman 3D:n tavoin terävöittävän taisteluita, loiventavan suvantoja ja tuo samaan tapaan robottien risukasamaiseen habitukseen ilmettä.

4K-kuva näyttää paikoin selvästi aiempaa HD-kuvaa erottelevammalta, erityisesti robottien toistossaan. Silti pääosin jälki tuntuu asettuvan HD-tasolle. Väritoisto on muikeasti kohdallaan, musta on keskimäärin mustaa ja jälki filmiraetta myöten jäsentynyttä.

Ääniraita hersyttelee yhtäaikaa mahtipontisia ja surumielisiä sävyjä musiikillaan ja rymistely toimii luonnollisesti hyvin tehokkaasti ja laaja-alaisesti. Näitä elokuvia varten kotiteatteriin ostetaan subbareita ja takakaiuttimia. Nyt ääniraita on taltioitu Dolby Atmos -muodossa.

Boksis sisältää 4K-version ohella myös HD-version omalla levyllään. Molemmat versiot ovat ekstrattomia. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Michael Bay
Pääosissa: Shia LaBeouf Josh Duhamel John Turturro Rosie Huntington-Whitley Tyrese Gibson Patrick Dempsey Kevin Dunn Julie White John Malkovich
Tarina: Ehren Kruger
Kuvaus: Amir Mokri
Musiikki: Steve Jablonsky

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Kuvat

Tekniset tiedot

Vuosi: 2011Kesto: 154 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
4K HDR 2.40
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112740900

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään