DVD - Arvostelu

The Escape Artist DVD arvostelu kansi

The Escape Artist

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Asianajaja Will Burton tunnetaan ammatillisissa piireissä korkeasta onnistumisprosentistaan. Tyylipisteitä ei liiemmälti jaeta. Asiakkaat vapautuvat syytteistä. Juridiikassa vain lopputulos merkitsee.

Työn näennäisestä onnistumisesta huolimatta joku on aina tyytymätön. Tämän asiakastyytymättömyyden vuoksi Burtonin perheessä työ ja vapaa-aika sekoittuvat epämiellyttävissä määrin.

Kahteen pitkään episodiin jaettu jännäri on taattua BBC-laatua. Jännitys säilyy koko kolmetuntisen ajan, jopa yllätyksellisiä syvyyksiä ilmentäen. Psykologisen kauhun pelkokerroin on korkealle viritetty. Käsikirjoitukseen uppoaa useita oivaltavia väläyksiä. Sivussa kuvataan kiehtovalla tavalla juristien keskenäistä valtataistelua.

David Tennant esittelee asianajaja Will Burtonin kaikki puolet. Vakuuttava, räiskyväksi yltyvä ulosanti toimii kulmikkaan ulkomuodon rinnalla. Lakimiesten kolonnan asiointi multipolaariselta vaikuttavan Liam Foylen (kelmeilevä Toby Kebbell) kanssa on ohjattu äärimmäisellä herkkyydellä.

Verisen vääryyden ja epäoikeudenmukaisuuden hyväksyntä nousee nykyisessä true crime -televisioajassamme esiin jatkuvasti. The Escape Artist ruotii näitä tunnetiloja vereslihalle asti. Syyllisyyden ja syyttömyyden erilaisia muotoja tulkitaan lakituvassa ja lopulta sen ulkopuolellakin. Onko pelkästään ammattimainen suhtautuminen ilman inhimillisyyden pisaraa edes mahdollista?

Kohtuullisen laadukas, tyylikäs kuva. Iso-Britannia esittäytyy omimmillaan, väriskaala välittyy. Ääniraita toistuu maukkaasti. Ei ekstroja. Yleisradiomme on esittänyt sarjaa ohjelmistossaan nimellä Pahan vanki. (VA)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Brian Welsh
Pääosissa: David Tennant Kate Dickie Toby Kebbell Sophie Okonedo Ashley Jensen Brid Brennan Tony Gardner
Tarina: David Wolstencroft

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2014Kesto: 87 + 87 minuuttia
Julkaisija: AtlanticKuva:
Anamorfinen 1.77
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 6 438194 089619

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Atlantic) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään