4K/UHD - Arvostelu

4K UHD arvostelu kansi

Shazam

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Geneeriselle supersankaritarulle irvaileva seikkailu istuttaa varhaisteinin aikuisen miehen spektaalimaisiin taikasaappaisiin.

DC-sarjakuvien saman nimiseen hahmoon perustuva elokuva on rehellisen höpsö ja kaikessa korniudessaan hupaisa tapaus, joka muistuttaa ajatukseltaan takavuosien Tom Hanks -komediaa "Big - isoksi yhdessä yössä". Kyse on toki ikiaikaisesta päiväunesta, jossa pikkujantteri saa sankarin puitteet.

Elokuva pitää ilmeen ihastuttavan vakavana, huumorin itsetietoisena ja tarun kepeänä. Tämä on kuin moderni kierrepulla Bigin, Harry Potterin ja 80-luvun He-Man -elokuvan aineksista. Läppä lentää vetreästi aikuisuuden ja sankaruuden rajapinnasta, eikä tarinan pokeri tästä huolimatta rakoile lainkaan.

3.4K:na kuvattu elokuva näyttää hyvältä niin väritoistonsa kuin erottelukykynsä osalta. Jälki on nätin filmimäistä, luontevan värikylläistä ja myös miellyttävän terävää — terävämpää kuin (väitetysti) 2K-masteroidulta kuvalta olisi lupa odottaa. Otos siellä täällä päästää kuvan rosoisen epäskarpiksi, mutta tämän vastapainona tarjolla on huikean jäsentynyttä ja luonnollista toistoa. Passelin iskevä ääniraita säestää supersankarilorua vaaditulla intensiteetillä ja iskukyvyllä.

4K-version levy on ekstraton, mutta boksin niin ikään sisältämä HD-version levy tarjoaa noin 90 minuutin edestä koosteita ja poistettuja kohtauksia. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: David F. Sandberg
Pääosissa: Zachary Levi Mark Strong Asher Angel Jack Dylan Grazer Djimon Hounsou
Tarina: Henry Gayden Darren Lemke
Kuvaus: Maxime Alexandre
Musiikki: Season Kent Benjamin Wallfisch

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2019Kesto: 131 minuuttia
Julkaisija: Warner Bros.Kuva:
4K HDR 2.40
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112748906

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Warner Bros.) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään