4K/UHD - Arvostelu

4K UHD arvostelu kansi

Halloween (2018)

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Halloweenin uusintaversio räjäyttää pajatson tarjoamalla kaikki tutut hitit, mutta pirtsakan tuoreessa ja selväpäisessä kuosissa. Erakoitunut mummeli (Jamie Lee Curtis), tämän tytär (Judy Greer), suvun kuopus (Andi Matichak) ja 40-vuotta vankilassa virunut mörkömies (ei se leijona) tapailevat kohtalon sanelemia roolejaan verisessä seuraleikissä.

Mörkösirkus on vastoin odotuksia sekä tarinallisesti koherentti ja kiinnostava, että visuaalisesti viitseliäs ja virkeä. Alkuperäisen elokuvan reseptillä syntynyt jännäri pitää koomiset elementtinsä ruodussa ja tarjoaa sangen purevan ja viihdyttävän jännitysnäytelmän. Tämä ei ole uudelleen lämmitettyä purkkihernekeittoa vaan ihan uusi purkki tuttua hernekeittoa. Hyvä suoritus.

Jopa 3K:na kuvattu elokuva näyttää komealta: syksyinen miljöö tuntuu löytävän yksittäiset lehdet puiden oksilta ja syvät uurteet Jamie Lee Curtisin kasvoilta. 4K-kuva on kokonaisuudessaan terävä, väritoistoltaan luonnollinen ja lievää rakeisuuttaan myöten virheettömän hallittu. Parhaimmillaan jälki on pysäyttävän erottelevaa ja läsnäolevaa, ja heikoimmilaankin hieman puuterimaisena HD:nä hyvää.

Äänipuolella tuttu teemamusiikki on modernisoitu pieteetillä ja koko ääniraita kudottu ihailtavan vetreästi ja energisesti. Toiminnassa on iskua ja suvannoissakin mielenkiintoa ilman kliseitä.

4k-version ekstroissa tekijöiden keskustelu elokuvan synnystä (4 min.), poistettuja kohtauksia (13 min.) ja neljä koostetta elokuvan synnystä (yht. 15 min.). Boksi sisältää myös elokuvan HD-version ja samat ekstrat omalla levyllään. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: David Gordon Green
Pääosissa: Jamie Lee Curtis Judy Greer Andi Matichak Will Patton Virginia Gardner
Tarina: Jeff Fradley Danny McBride David Gordon Green
Kuvaus: Michael Simmonds
Musiikki: John Carpenter Cody Carpenter Daniel Davies

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Kuvat

Tekniset tiedot

Vuosi: 2018Kesto: 106 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
4K HDR 2.39
Ääniraita: DTS:X
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5053083181888
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään