Yli 10 400 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Baby Driver

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 2017Kesto: 113 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
4K HDR 2.39
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7330031003965

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

K­li­sei­nen ta­ri­na pank­ki­ros­vo­jen keik­ka­kus­kis­ta, jo­ka elää kar­ri­ka­tyy­rinsä vai­hei­ta kym­me­nen vuot­ta Ryan Gos­lin­gia nuo­rem­pa­na Dri­ve­ri­na.

K­li­sei­nen ta­ri­na pank­ki­ros­vo­jen keik­ka­kus­kis­ta, jo­ka elää kar­ri­ka­tyy­rinsä vai­hei­ta kym­me­nen vuot­ta Ryan Gos­lin­gia nuo­rem­pa­na Dri­ve­ri­na. Kaik­ki on lä­peensä tut­tua, mut­ta sil­ti yllättävän lem­peäs­ti ku­lah­ta­nut­ta.
E­lo­ku­va tun­tuu men­nei­siin vuo­siin pyr­kivältä nos­tal­giat­ri­piltä, jo­ka lii­maa pas­tis­si­no­mai­ses­ti yh­teen ka­sa­ri­ku­via herättäen väläh­dyk­se­no­mai­ses­ti mie­li­ku­via Tom Crui­sen, Char­lie Shee­nin, Paul New­ma­nin ja jo­pa Ro­bert De Ni­ron täh­dittä­mistä elo­ku­vis­ta. Ta­ri­na on tässä kui­ten­kin uu­del­leenläm­mi­tet­tyä mik­ro­la­sag­nea, jo­ka on tun­nel­mal­taan lä­hempänä huo­no­ja uraoh­jei­ta tar­joa­vaa tei­ni­saip­puaa kuin yhä gen­ren mit­ta­puu­na toi­mi­vaa Mic­hael Man­nin Heat-a­jo­jah­tia.
Lo­pul­ta ky­se on var­sin tur­has­ta, jos­kin kai­kes­sa kli­sei­syy­dessään omin­ta­kei­ses­ta keik­ka­ku­vauk­ses­ta, jo­ka pitää vau­va­naa­mai­sen po­ke­rin­sa pak­suk­si käyvästä juo­nes­ta huo­li­mat­ta. Maail­mal­la osa ar­viois­ta on sil­ti ol­lut yllättävän po­si­tii­vi­sia ylistäen mm. pääo­san An­sel El­gor­tin vii­li­pyt­tymäistä suo­ri­tus­ta, ta­ri­nan edel­lyttä­miä ta­ka-a­jo­ja ja elo­ku­van toi­min­ta­ko­me­dia­mais­ta otet­ta. Ke­hut tun­tu­vat vah­vas­ti liioi­tel­luil­ta.

Kuva

Heikon ja keskinkertaisen HD-tason välimaastoon sijoittuva kuva on rakeinen, tukkoinen ja niin väritoistoltaan kuin tarkkuudeltaan vaatimaton. Ihosävyt näyttävät 90-luvun VHS:ltä, detaljeja on tarjolla tavanomaisen DVD:n verran eikä mikään tässä viittaa 4K HDR -luokkaan. Raekohina on voimakasta ja jopa pientä roskaa tuntuu esiintyvän, joten kyse lienee näin uuden julkaisun kohdalla tavoitellusta ilmeestä, mutta anti ei ilahduta. 2K:na masteroitu kuva ei edusta aitoa 4K:ta, eikä edes parasta 2K:ta. Ikäistään iäkkäämmältä vaikuttava ja lähes kauttaaltaan hieman epäskarppi kuva jää kuriositeetiksi.

Ääni

Vähäeleinen ääniraita kierrättää klassisia, ajassa taaksepäin pyrkiviä teemoja ja yhdistää näihin toiminnan tarjoamaa räiskettä. Semimykän pääosan hahmon ansiosta ääniraidalle on löydetty enemmän mielenkiintoa kuin kuvapuolelle.

Ekstrat

4K-versio on ekstraton, mutta boksista omalta levyltään löytyvän HD-version ekstroissa mm. kaksi ohjaajan vetämää kommenttiraitaa (toisella mukana kuvaussuunnittelija Bill Pope), poistettuja kohtauksia, yhdeksän koostetta, musiikkivideo ja promoja. (IJ)
01/01/2018

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy