Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Mama

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2013Kesto: 100 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
MPEG-4 AVC 1.85
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5050582937107

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Genre

Elokuva

Guil­ler­mo del To­ron tuot­ta­ma psy­ko­lo­gi­nen jännä­ri ot­taa vai­kut­tei­ta vuo­si­sa­to­jen ajan ker­ro­tuis­ta su­si­las­ten ta­ri­nois­ta ker­toak­seen hur­jan ta­ri­nan kah­des­ta pik­ku­tytöstä, jot­ka usean vuo­den eris­tyk­sen jäl­keen pa­laa­vat si­vis­tyk­sen pa­riin.

Guil­ler­mo del To­ron tuot­ta­ma psy­ko­lo­gi­nen jännä­ri ot­taa vai­kut­tei­ta vuo­si­sa­to­jen ajan ker­ro­tuis­ta su­si­las­ten ta­ri­nois­ta ker­toak­seen hur­jan ta­ri­nan kah­des­ta pik­ku­tytöstä, jot­ka usean vuo­den eris­tyk­sen jäl­keen pa­laa­vat si­vis­tyk­sen pa­riin. Au­to­ko­la­rin jäl­jiltä kor­pi­metsään oman on­nen­sa no­jaan ai­koi­naan jää­neet tytöt ovat sel­vin­neet kuin ih­meen kau­pal­la hen­gissä, mut­ta sa­mal­la jo­kin heissä on muut­tu­nut pe­rus­ta­val­la ta­val­la.
Te­ho­kas ja omal­la il­ma­kui­va­tun mädän­ty­neellä ta­val­laan mau­kas elo­ku­va vi­rittää kau­hun il­ma­pii­rin hy­vin ja heittää sen syö­ve­rei­hin ryhmän kes­kimääräistä kiin­nos­ta­vam­pia ja sym­paat­ti­sem­pia hah­mo­ja. Vii­me vuo­si­na ko­vas­sa nos­tees­sa ol­lut Jes­si­ca Chas­tain te­kee hyvän suo­ri­tuk­sen uu­sio­per­heen vas­ta­ha­koi­se­na äi­tinä, jo­ka huo­maa kil­pai­le­van­sa exän kans­sa tyttö­jen huo­mios­ta. Ta­ri­nan psy­ko­lo­gin tehtävä puo­les­taan tun­tuu ole­van sa­ma kuin Wey­land Yu­ta­nin mie­hillä Alien-e­lo­ku­vis­sa tai ehkä syöt­tiään roi­kot­ta­val­la saa­lis­ta­jal­la, mut­ta kai­kes­ta las­kel­moi­ta­vuu­des­ta huo­li­mat­ta kei­tos toi­mii.

Kuva & ääni

Komea kuva on synkkä, eklektinen ja miltei runollisen kaunis -- näin ainakin jos tarkoituksena ei olisi mankeloida katsojan sisuskaluja. Niskavilloissa resonoiva ääniraita osaa imaista mukaan tapahtumiin ja iskeä katsojan aina tuon tuosta vasten sohvan selkänojaa. Kauhuelokuvaksi tämä on poikkeuksellisen tasapainoinen tapaus.

Ekstrat

Ekstroissa hyvä ohjaaja/käsikirjoittaja Andy Muschiettin ja tuottaja/käsikirjoittaja Barbara Muschiettin kommenttiraita, tekijäparin alkuperäinen lyhytelokuva Guillermo Del Toron alustuksella ja parin kommenteilla, poistettuja kohtauksia parin kommentein (8 min.), making of (10 min.) ja kooste tehosteista (6 min.). (IJ)
10/09/2013

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy