Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Megamind - 3D

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2010Kesto: 95 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MVC 3D 2.35*
Ääniraita: Dolby TrueHD7.1
Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
VET: 246204EAN: 73325050034400

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.

Kuvat

Elokuva

Mitä ta­pah­tui­si jos ko­joot­ti ker­ra­kin sai­si maan­tie­kiitäjän kiin­ni?

Mitä ta­pah­tui­si jos ko­joot­ti ker­ra­kin sai­si maan­tie­kiitäjän kiin­ni? Tästä hil­peästä asel­tel­mas­ta pon­nis­taa Drea­mWorks-s­tu­dioi­den su­per­san­ka­ria­ni­maa­tio "Me­ga­mie­li". Kiil­to­ku­va­mai­nen Met­ro Ci­tyn suo­je­li­ja Met­ro­mies ja yk­sin ä­lyn­lah­jo­jen­sa kans­sa jää­nyt Me­ga­mie­li ovat ol­leet kil­pa­vel­jek­set keh­dos­ta saak­ka, mut­ta kun eräänä päivänä tut­tu mit­telö päät­tyy­kin yllättäen pa­hik­sen voit­toon ei mikään enää ole en­nal­laan.
Voi­ton­juh­lien jäl­keen ar­ki­nen rel­les­tys al­kaa pian mais­tua puul­ta vas­ta­poo­lin puut­tues­sa. Hy­vik­sen puut­tues­sa pa­ha on vaa­ras­sa muut­tua vä­hi­tel­len hyväk­si, ja niinpä an­ti­san­ka­rim­me päättää kou­lut­taa it­sel­leen pi­ka­vauh­tia uu­den vas­tus­ta­jan. Mikään ei kos­kaan ole kui­ten­kaan men­nyt Me­ga­mie­len mie­len mu­kaan, jo­ten mik­sipä nytkään?
Tuo­re, haus­ka ja il­meikkään eri­lai­nen ani­maa­tio­seik­kai­lu toi­mii pik­kuai­kuis­ten ver­sio­na eri­lai­nen san­ka­ri -ku­vauk­sis­ta ku­ten Han­cock, Iron­man ja jo­pa Watch­men. Siinä missä Han­cock ja Iron­man jäivät hyvän al­kua­ja­tuk­sen ta­sol­le, kan­taa Me­ga­mie­len te­ho Watch­me­nin ta­voin maa­li­vii­val­le saak­ka. Näppäräs­ti kynäil­ty seik­kai­lu löytää pal­jon sa­not­ta­vaa ase­tel­mas­taan ja huu­mo­ri­kin is­kee hy­vin nau­ru­her­moon, vaik­kei eri­tyi­sen näppäräs­ti ikä­pol­via ylitäkään. Ta­ri­na it­sessään toi­mii kat­so­jan iästä riip­pu­mat­ta.
Pa­ke­tis­ta löy­tyy omil­la le­vyillään sekä elo­ku­van 3D- että 2D-ver­siot, jois­ta en­simmäi­nen on selväs­ti suo­si­tel­ta­vam­pi kat­se­lu­vaih­toeh­to.

Kuva

Upean ilmava kuva edustaa 3D-animaation kärkeä. Erityisesti Metro Cityn joukkokohtauksissa on imua, mutta muutoinkin ilme on kekseliäs, ilmeikäs ja dynaaminen. Värimaailma on kylläinen ja myös valo ja varjo ovat hienosti hallussa. Tilakuvan täytteeksi löytyy geometrisen kaupunkimiljöön ohella myös monenlaista partikkelia, räjähdystä, rakettirekeä ja valonsädettä. Myös 2D-kuva on erittäin hyvä, mutta 3D-version jälkeen jotakin selvästi puuttuu. Tasoon litistettynä animaatiojälki alkaa vaikuttaa hieman pehmeältä ja etenkin tekstuureiltaan turhan yksinkertaistetulta.

Ääni

Äänipuolella tehosteet pyörittävät karusellia hyvin ja huomiota itseensä vetämättä, mutta yllättävin osa-alue on säveltäjälleen Hans Zimmerille epätyypillinen musiikkiraita. Aikuisyleisöä kosiskelevalla musiikkiraidalla kuullaan mm. Elvis Presleytä, AC/DC:tä, Ozzy Osbournea, Michael Jacksonia, Eloa, Guns n' Rosesia ja George Thoroughgood & The Destroyersia. Alkuperäinen englannin kielinen ääniraita tarjoillaan peräti 7.1-kanavaisena häviöttömänä Dolby TrueHD:nä, kun taas suomen- ja ruostinkieliset vaihtoehdot ovat perinteisestä Dolby Digital 5.1:tä.

Ekstrat

2D-version levyltä löytyvissä ekstroissa hyvä tekijöiden massakommenttiraita, kaksi triviaa ja animaation taustoja tarjoilevaa kuva-kuvassaraitaa, elokuvan jälkinäytöksestä käyvä lyhytelokuva "Megamind and the Button of Doom" (16 min.), poistettu kohtaus tuottajan alustuksella (2 min.) ja koosteet ääninäyttelijöistä (9 min.), Megamind-hahmosta (7 min.) ja animaattoreista (2 min.). Sokerina pohjalla vielä sarjakuvan luontitoiminto, kuvagalleria, piirrä Megamind -video-ohje (13 min.), Megarap-montaasi (1 min.), sarjakuvakirja, DreamWorksin animaatioesittely ja etsi erot -peli. Kaikki videot tarjoillaan HD-muodossa ja lyhytelokuva on dubattu myös suomeksi. (IJ)
14/12/2011

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy