Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Lara Croft: Tomb Raider

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 2001Kesto: 101 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
4K HDR 2.35
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112742812

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.

Elokuva

Tie­to­ko­ne­pe­liin poh­jau­tu­va toi­min­ta­seik­kai­lu tar­joaa piuk­ko­ja pu­ku­ja ja ak­ro­baat­tis­ta toi­min­taa hau­dan­ryöstäjä La­ra Crof­tin seu­ras­sa.

Tie­to­ko­ne­pe­liin poh­jau­tu­va toi­min­ta­seik­kai­lu tar­joaa piuk­ko­ja pu­ku­ja ja ak­ro­baat­tis­ta toi­min­taa hau­dan­ryöstäjä La­ra Crof­tin (An­ge­li­na Jo­lie) seu­ras­sa.
Lä­peensä hil­peä elo­ku­va tietää valt­tin­sa ja kes­kit­tyy näi­hin. Ta­ri­na on puh­das­ta kli­se­tii­vis­tettä, mut­ta miljööt ovat vir­keitä ja toi­min­ta nä­tis­ti rul­laa­vaa. Elo­ku­vaa on lä­hes yk­si­no­maan hau­kut­tu ar­vos­te­luis­sa, mut­ta tästä huo­li­mat­ta ky­se on su­la­vas­ta pop­corn-viih­teestä, jo­ka on ikään­ty­nyt 4K:­na kau­niis­ti. Oma haus­ka lisänsä tu­lee Da­niel Crai­gin si­vu­roo­lis­ta pik­ku­pa­hik­se­na en­nen uraa Ja­mes Bon­di­na.
Ai­koi­naan Jo­lien va­lin­taa pääo­saan kri­ti­soi­tiin mm. ame­rik­ka­lai­sen näyt­te­lijän va­lit­se­mi­ses­ta brit­ti­roo­liin (y­li mm. eng­lan­ti­lai­sen Rho­na Mit­ran) ja esi­ku­vaan­sa pie­nemmästä rin­ta­va­rus­tuk­ses­ta. Kaik­ki krii­ti­kin­koh­teet tun­tu­vat nyt ko­hi­nal­ta Jo­lien otet­tua roo­lin omak­seen, ja elo­ku­va­san­ka­rit­ta­ren kes­tet­tyä ai­kaa pa­rem­min kuin pe­lien vas­ti­neen­sa. Tänä vuon­na uu­des­sa kol­man­nes­sa Tomb Rai­der -e­lo­ku­vas­sa pää­roo­lia näyt­te­lee nyt en­si ker­taa brit­ti, Ali­cia Vi­kan­der.

Kuva & ääni

Uudelleen 4K:na 35mm filmiltä skannattu elokuva näyttää paremmalta kuin koskaan. Hallittu filmirae on lähestulkoon aina nähtävissä, mutta käy sankaksi vain muutamassa kohtauksessa eikä silloinkaan vaikutelma ole levoton. Mustan taso on komeasti kohdillaan, samoin skaalan toinen ääripää, ja uusi elävämpi väritoisto antaa annille kivasti uutta potkua. Myös erottelukyvyltään kyse on hyvästä kuvasta, joka kykenee paikoin ylittämään havaittavasti tavanomaisen HD-tason erottelukyvyn vaikka ei edustakaan aitoa 4K:ta johtuen masteroinnista 2K-tasossa. Paikoin antia voisi erehtyä luulemaan moderniksi 4K:ksi, ja se on asiallinen tulos 2000-luvun alun popcorn-pätkälle. Ääniraita toistaa dialogin ja toiminnan mukisematta, eikä kulahtaneessa musiikkiraidassakaan ole teknisesti valittamista, vaikka taiteelliselta anniltaan se on lähinnä raastava.

Ekstrat

4K-version levy on tuttuun tapaan ekstraton, mutta boksista niin ikään löytyvä HD-levy sisältää lisukkeina mm. ohjaajan konnettiraida, poistettuja kohtauksia, U2:sen musiikkivideon, teaserin, trailerin ja puolenkymmentä lyhyttä koostetta elokuvan synnystä. (IJ)
06/04/2018

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy