Yli 10 700 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

The Grand Budapest Hotel

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2014Kesto: 100 minuuttia
Julkaisija: FoxKuva:
MPEG-4 AVC 1.85
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112711023

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Fox) ellei toisin mainita.

Elokuva

Her­kul­li­sen va­ka­vail­mei­nen fars­si seu­raa luk­sus­ho­tel­lin por­tiee­rin ympä­ril­le kie­tou­tu­vaa len­no­kas­ta draa­maa, jos­sa va­rak­kaat vie­raat, kat­ke­rat vi­ha­mie­het ja lä­hes­tyvä maail­man­so­ta hei­lut­ta­vat tah­ti­puik­koa.

Her­kul­li­sen va­ka­vail­mei­nen fars­si seu­raa luk­sus­ho­tel­lin por­tiee­rin (Ralph Fien­nes) ympä­ril­le kie­tou­tu­vaa len­no­kas­ta draa­maa, jos­sa va­rak­kaat vie­raat, kat­ke­rat vi­ha­mie­het ja lä­hes­tyvä maail­man­so­ta hei­lut­ta­vat tah­ti­puik­koa. Hil­peällä juo­nel­la, us­ko­mat­to­mal­la näyt­te­lijä­kaar­til­la ja vir­heettömän omin­ta­kei­sel­la tyy­li­ta­jul­la ar­moi­tet­tu elo­ku­va on val­loit­ta­van vir­kistävä ko­ke­mus. Jos tämä ei tuo hy­myä huu­lil­le on ehkä syytä yrittää uu­del­leen hy­vin levä­tyn yön jäl­keen tai pelätä, että ikä­kyy­ni­syys on pu­ser­ta­nut elämä­ni­lon liian ah­taal­le.
E­lo­ku­va yh­distää mas­sii­vi­sen pe­rio­dip­ro­duk­tion ja in­tii­min näy­telmän piir­teitä ve­toa­vas­ti. Ajan­ku­va mais­tuu vi­vah­teik­kaal­ta ja us­kot­ta­val­ta, skoop­pi to­del­li­sel­ta maail­mal­ta ja ää­rim­mil­leen ve­det­ty näy­telmämäi­syys roo­li­suo­ri­tuk­sis­sa ja ker­ron­nan ra­ken­tees­sa is­tu­vat tähän vai­vat­to­mas­ti. Yk­sistään il­ki­ku­ri­ses­ti kynäil­ty ja vir­heettömällä ajoi­tuk­sel­la tar­joil­tu dia­lo­gi te­ki­si tästä nä­ke­mi­sen ar­voi­sen ta­pauk­sen. "We must go. She needs me and I need you...­to car­ry my bags".

Kuva, ääni & ekstrat

Erinomainen kuva vaihtelee kuvasuhdetta aikakauden mukaan, mutta tarjoilee kauttaaltaan ruudun täydeltä osuvasti väritettyä ja terävästi piirtyvää ihmeteltävää. Magneettinen ääniraita pitää annin vetreänä napakalla dialogilla, useilla tutuilla äänillä ja hillityllä musiikin käytöllä. Valitettavan suppeissa ekstroissa making of (18 min.), traileri, hupihenkisiä teemavideoita (yht. 9 min.), kuvagalleria ja koosteet kuvauksista Bill Murrayn kanssa (4 min.), näyttelijöistä (3 min.) ja ohjaajasta (4 min.). (IJ)
10/09/2014

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2023 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy