Yli 10 500 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Kellopeliappelsiini

A Clockwork Orange 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1971Kesto: 137 minuuttia
Julkaisija: WarnerKuva:
1080p 1.66*
Ääniraita: PCM5.1
Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 80707EAN: 7321946156747

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Warner) ellei toisin mainita.

Elokuva

Kir­jai­li­ja Ant­ho­ny Bur­ges­sin ki­peä tu­le­vai­suu­den­ku­vaus ei oli­si voi­nut saa­da pa­rem­paa ku­vit­ta­jaa.

Kir­jai­li­ja Ant­ho­ny Bur­ges­sin ki­peä tu­le­vai­suu­den­ku­vaus ei oli­si voi­nut saa­da pa­rem­paa ku­vit­ta­jaa. Mal­colm Mc­Dowel­lin esittämä Alex pyö­rii droo­gei­neen ti­hutöissä maal­la ja kau­pun­gis­sa. Kaik­ki muis­ta­vat äi­jien se­koi­lut ja rie­hu­mi­set, mut­ta to­del­li­nen tee­ma ei ole nuo­ri­so­ri­kol­li­suu­den syi­den ja seu­raus­ten tut­ki­mi­nen. Yh­teis­kun­nan oi­keus käyttää pak­ko­kei­no­ja ei ol­lut Bur­ges­sin suo­sios­sa.
To­del­li­nen ta­ri­na al­kaa vas­ta siitä, kun uu­si sisä­mi­nis­te­ri saa­puu van­ki­laan. Ti­lat tar­vi­taan vääjäämättä po­liit­tis­ten van­kien säilö­mi­sek­si, jo­ten ri­kol­li­set ”­pa­ran­ne­taan” pav­lo­vin­koi­ra­mai­sel­la Lu­do­vi­co-me­ne­telmällä. Hu­li­gaa­nin mo­der­ni lo­bo­to­mia ei joh­da sen pa­rem­paan lop­pu­tu­lok­seen ih­mi­syy­den näkö­kul­mas­ta.

Kuva, ääni & ekstrat

DVD-kuvakaan ei ollut hassumpi, mutta uusi teräväpiirto näyttää paljon tarkemmalta ja luonnollisemmalta. Eurolaajakuva jättää mustat palkit sivuille. Ääniraita toimii hillitysti tilassa. Ekstroissa 86+28+43 min. dokumentit, McDowellin ja histrorioitsija Nick Redmanin kommenttiraita sekä traileri. (PS)
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy