Yli 10 700 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Rollerball

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 1975Kesto: 125 minuuttia
Julkaisija: MGMKuva:
4K HDR 1.75
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 4042564199291

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (MGM) ellei toisin mainita.

Elokuva

S­ci-­fin klas­sik­ko pens­selöi ta­ri­nan tu­le­vai­suu­den yh­teis­kun­nas­ta, jos­sa kor­po­raa­tiot vas­taa­vat ih­mis­ten on­nel­li­suu­des­ta.

S­ci-fin klas­sik­ko pens­selöi ta­ri­nan tu­le­vai­suu­den yh­teis­kun­nas­ta, jos­sa kor­po­raa­tiot vas­taa­vat ih­mis­ten on­nel­li­suu­des­ta. Kai­kil­la on tar­pei­den­sa ja kas­tin­sa mu­kaan, mut­ta tar­ve sir­kus­hu­veil­le ei ole muut­tu­nut mik­sikään sit­ten an­tii­kin Roo­man ai­ko­jen. Gla­diaat­to­rien vir­kaa aja­vat teräs­kuu­lan perässä luis­te­le­vat am­mat­ti­lai­sur­hei­li­jat, jot­ka ovat yhtä ai­kaa or­jia ja her­ro­ja.
Kou­kut­ta­va aja­tus­leik­ki on ehkä näh­ty lu­kui­sia ker­to­ja sit­tem­min, mut­ta har­voin jos kos­kaan sa­maa on sa­not­tu näin vas­taan­sa­no­mat­to­man vähä­sa­nai­ses­ti. Hil­jai­nen hyväk­syntä lei­maa kaik­kea, mut­ta juu­ri se tun­tuu lyövän kat­so­jan jar­rut pääl­le. Nyt mah­dol­lis­ta sa­la­liit­toa tär­keämpää on yh­teis­kun­nan tut­kis­ke­lu, mikä se­kin avau­tuu kuin var­kain it­se pe­lin ja sen vä­liai­ko­jen kaut­ta. Nä­tis­ti ikään­ty­nyt ja yhä omia aja­tuk­sia tar­joa­va elo­ku­va on nä­ke­mi­sen ar­voi­nen pie­nois­tut­kiel­ma.
Pe­rus­tuu Wil­liam Har­ri­so­nin no­vel­liin "T­he Rol­ler­ball Mur­ders" (1973).

Kuva & ääni

Uudelleen masteroitu 4K-kuva on rakeisen filmimäinen, mutta lähtökohtiinsa nähden mainio. Sama päätee ääniraitaan, joka ei arvuuttele dialogiaan ja kykenee jopa luomaan tunnelmaa väkivaltaisiin peliosioihinsa.

Ekstrat

Ekstroissa kaksi kommenttiraitaa, making of, trailereita ja tv-spotteja. Kommenttiraidoista ensimmäisellä ohjaaja Norman Jewison ja toisella pysäyttävästi itse William Harrison. Kyseessä on saksalainen painos, joka sisältää myös englannikielisen ääniraidan, mutta ei suomenkielistä tekstitystä. (IJ)
20/06/2022

Tekijät

Ohjaaja: Norman Jewison
Pääosissa: James Caan
Tarina: William Harrison
Kuvaus: Douglas Slocombe
Musiikki: André Previn

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2023 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy